Zoeken in de website

Over Studiedag De vaksectie in haar kracht

Studiedag De vaksectie in haar kracht

Tijdens deze studiedag willen we graag u, en daarmee ook de vaksectie, in uw kracht zetten!

Inmiddels zijn alle scholen er wel van doordrongen dat de vaksectie ertoe doet. Zeker wanneer het gaat om het verbeteren van leerresultaten, waarvan een van de belangrijkste succesfactoren ligt binnen de vaksectie. Juist bij de vaksectie ligt de focus op het onderwijs in de vorm van de vakinhoudelijke ontwikkeling. Daar zit immers de expertise om de leerresultaten voor het vak te verhogen en verder te ontwikkelen. Hierbij verwachten zowel de schoolleiding als de sectieleden veel van de voorzitter. Hoewel de voorzitter geen leidinggevende is in hiërarchische zin, verwacht de schoolleiding wel dat hij/ zij de sectie aanstuurt. De vraag van veel voorzitters is dan ook: hoe doe ik dat wanneer ik geen leidinggevende ben? Hoe krijg ik mijn sectieleden in beweging en worden wij als sectie een samenwerkend team?

We gaan met u aan de slag rondom de volgende inhouden:

  • Hoe kan u als voorzitter/sectieleider van de vaksectie uw rol zowel binnen de school en binnen de sectie zelf versterken. Bent u een voorzitter of een sectieleider?
  • Wat zijn de laatste onderzoeksresultaten rondom opbrengstgericht werken en de rol van de vaksectie.
  • Hoe kan u het overleg en de samenwerking binnen de sectie op een andere manier en efficiënter vorm en inhoud geven.
  • Hoe ziet een vakwerkplan eruit. Welke rol speelt het toetsbeleid van de school hierin en hoe analyseert u samen met u vaksectie leerresultaten met als doel om het onderwijs te versterken.
  • Hoe krijgt u zicht op uw eigen talenten en kwaliteiten en die van uw sectieleden. Hoe zet u deze effectief in en wat is daarvoor nodig?
  • Hoe geeft u de doorlopende leerlijn van de vakgebieden vorm. 

Duur van de studiedag: 1 dag van 10.00 van 15.45 uur

Voor wie: vaksectievoorzitters/vakcoördinatoren

Wat steek ik ervan op?
Na afloop van deze studiedag:

  • Heeft u voldoende informatie over opbrengstgericht werken in de vaksectie waarmee u aan de slag kunt in uw dagelijkse beroepspraktijk.
  • Heeft u een eerste opzet gemaakt van een schooleigen plan voor opbrengstgericht werken in de vaksectie.
  • Heeft u meer duidelijkheid over uw positie binnen de school en de vaksectie.
  • Heeft u handvatten gekregen om de samenwerking en communicatie binnen de sectie te versterken.

Inhoud
Tijdens deze studiedag is alle aandacht gericht op de rol en taken van de voorzitter sectieleider. Uw professionalisering staat centraal.

De studiedag begint met een presentatie van drs. Dick Both, werkzaam voor Turn around: leiderschap gevraagd! en (mede)auteur van de boeken 'Onderwijs vraagt leiderschap’ en ‘Opbrengstgericht werken, meer dan presteren’. In de verschillende workshops bieden wij u  de mogelijkheid van professionalisering op die terreinen waar u behoefte aan heeft.Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 369,00

Deel met anderen

(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies