Sluiten

Zoeken in de website

Over Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid

Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid

Samenwerking school en ouders: wat vraagt dit van school én ouders?

Dat is het thema van de zesde editie van het Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid. Daarbij gaat het ook om persoonlijk leiderschap van school en ouders. Met plenaire presentaties van Steven Pont en René Diekstra, beiden veelbesproken psychologen, auteurs, columnisten en presentatoren. Dagvoorzitter is Peter de Vries, veelgevraagd spreker, adviseur en auteur van diverse boeken over ouderbetrokkenheid. Met keuze uit vijf boeiende workshops in twee rondes. 

Welke vragen beantwoorden we tijdens het congres, en voor wie?

  • De directeur: hoe creëert en borgt u een cultuur waarin school en ouders goed samenwerken? Hoe beïnvloedt u de percepties van leraren en zorgt u voor een cultuur waarin ouderbetrokkenheid als essentieel voor goed onderwijs wordt gezien?
  • De leraar: onderzoek zegt dat de perceptie van de leraar ten opzichte van de ouders essentieel is voor het realiseren van een constructieve samenwerking. Op basis van deze percepties wordt houding en gedrag van de leraar bepaald. Welke attitude en vaardigheden heeft u nodig als leraar om goed met ouders te kunnen samenwerken waar leerlingen beter van worden en de leraar zich prettiger voelt.
  • De ouder: ouderbetrokkenheid is volgens CPS een niet vrijblijvende samenwerking tussen school en ouders in het belang van het kind. Hoe draagt u als ouder bij aan een goede samenwerking met de leerkracht, tussen loslaten en controle, wat als uw kind ouder wordt, wat als het moeilijk wordt in een gesprek, hoe helpt u uw kind het beste, natuurlijk leren thuis, rechten en plichten, enzovoort.
  • De MR: welke rol heeft de MR in Ouderbetrokkenheid 3.0 en de samenwerking tussen ouders en school?

Wat leert u?

  • U wordt zich (nog meer) bewust van uw persoonlijke aandeel, rol, houding, vaardigheden om de samenwerking tussen school en ouders te realiseren.
  • U wordt geïnspireerd door de verhalen en voorbeelden.
  • Concrete opbrengst: drie tips die u aan het einde van de dag mee naar school neemt.

Voor wie?

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs, voor scholen die starten en bezig zijn met een verbeterslag in ouderbetrokkenheid: leraren, directeuren én ouders.

Wanneer en waar?

14 september 2017, 9.00 – 16.30 uur, omgeving Amersfoort

Reacties van deelnemers Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid 2016

“Ik laat me elk jaar weer verrassen. Ik vond de discussie op het podium en de reacties die het opriep erg verfrissend. Het geeft aan dat ouderbetrokkenheid naar een breder platform getrokken moet worden.”
“Hopelijk volgend jaar weer zo'n inspirerende dag! Sketches en muziek ook leuk tussendoor.”
“Kritiek geven is makkelijk, maar eerlijk gezegd kan ik zo gauw geen verbeterpunten aangeven.”
“De hele dag was fantastisch. Ik ben erg onder de indruk van jullie manier van organiseren. Chapeau!”

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 349,00

Deel met anderen