Spring naar mobiele navigatie

Over Nationaal Congres School & Ouders

Nationaal Congres School & Ouders

Samen school, is het ingewikkeld of doen we ingewikkeld?

“Scholen, kinderen en jongeren floreren bij ouderbetrokkenheid. Daarom willen we de samenwerking tussen school en ouders versterken,” zo staat in het regeerakkoord van vorig jaar vermeld.

Leerlingen verdienen een goede samenwerking tussen school en ouders. Helaas gaat die samenwerking nog niet altijd van een leien dakje. Zo lezen we mediaberichten over ouders die steeds vaker de advocaat inschakelen om op te komen voor hun kind en over leraren die de toenemende druk van ouders ervaren.

Is het nu zo ingewikkeld om samen school te zijn? Of doen we ingewikkeld? En speelt wellicht de werkdruk bij leraren, ouders én soms ook bij leerlingen daar een rol bij. Of heeft het meer te maken met verwachtingen die we wel of niet van elkaar hebben?

Tijdens het Nationaal Congres School & Ouders hebben we het niet alleen over een goede samenwerking tussen school en ouders, we gaan het ook ‘doen’. Schoolprofessionals en ouders zullen tijdens dit congres inzichten opdoen over de nieuwste ontwikkelingen en over succesfactoren voor een mooie samenwerking tussen school, leerling en ouders.

‘Morgen’ samen aan de slag

Waar gaat u mee naar huis? Met o.a. succesfactoren voor een effectieve samenwerking, en praktische handvatten om deze samenwerking te versterken; met tips aan ouders voor de begeleiding van leerlingen, inzichten over het creëren van een respectvolle leeromgeving met aandacht voor de invloed van social media en voorkomen van pesten… We kunnen het wel hebben over een goede samenwerking, tijdens het Nationaal Congres School & Ouders gaan we ook vooral dóen. De resultaten van de ideeën kunt u gebruiken op uw eigen school, als leraar, als ouder of als leidinggevende. We bundelen de goede ideeën die tijdens de workshops worden bedacht en zullen die bekend maken via meerdere websites.

Wat leert u?

 • Dat een goede samenwerking tussen school en ouders niet ingewikkeld hoeft te zijn
 • Welke bijdrage u kunt leveren om samen school te zijn
 • Het belang van ouders als pleitbezorgers voor hun kind
 • Handvatten om ouders te motiveren om hun kind thuis te ondersteunen bij de ontwikkeling
 • Wat u kunt doen om als school en ouders een respectvolle omgeving te creëren
 • Hoe u gezamenlijk de dialoog over kwaliteit aan kunt gaan
 • Hoe u thuis als ouder uw kind kunt begeleiden

Wanneer en waar?

 • 1 februari 2019 van 9.30 - 16.15 uur
 • Amersfoort

Voor wie?

Het Nationaal Congres School & Ouders is bedoeld voor ouders en leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs. Het is zeker ook inspirerend en leerzaam voor beleidsmedewerkers van schoolstichtingen en gemeenten.

Praktische informatie

Naast serieuze en praktische informatie kunt u rekenen op ludieke intermezzo’s. Een congres waar u bij ons te gast bent en we samen school zijn ook écht in de praktijk brengen in een passende sfeer.

Wat vonden anderen van voorgaande congressen Ouderbetrokkenheid? 

 • “Ik laat me elk jaar weer verrassen. Ik vond de discussie op het podium en de reacties die het opriep erg verfrissend. Het geeft aan dat ouderbetrokkenheid naar een breder platform getrokken moet worden.”
 • “Hopelijk volgend jaar weer zo'n inspirerende dag! Sketches en muziek ook leuk tussendoor.”
 • “Kritiek geven is makkelijk, maar eerlijk gezegd kan ik zo gauw geen verbeterpunten aangeven.”
 • “De hele dag was fantastisch. Ik ben erg onder de indruk van jullie manier van organiseren. Chapeau!”

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname met ouder € 365,00
Deelname zonder ouder € 365,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website