Sluiten

Zoeken in de website

Sprekers bij Nationaal Congres Taal en Lezen - online

Nationaal Congres Taal en Lezen - online

Over de trainer(s)

 1. *Jan Bransen

  *Jan Bransen

  Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen en Academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft uitgebreid gepubliceerd over kwesties als autonomie, persoonlijke identiteit, zelfkennis, liefde en praktische rationaliteit. De laatste jaren heeft hij zijn aandacht verlegd en sindsdien schrijft hij voornamelijk voor een breder publiek. Met Laat je niets wijsmaken. Over de macht van experts en de kracht van gezond verstand won hij in 2014 de Socrates wisselbeker voor het "meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende" filosofieboek. In 2019 verscheen Gevormd of vervormd? Een pleidooi voor ander onderwijs dat voor nogal wat beroering heeft gezorgd in de onderwijswereld.
  Jan Bransen ziet zichzelf het liefst als een kruising tussen een schoolmeester, een filosoof en een cabaretier. Filosofie is volgens hem niet iets geleerds. Filosofie is meer iets van mensen die zich verbazen over de vanzelfsprekendheden die er in hun achteloze woordgebruik verstopt zitten, dan iets van erudiete geleerden die hun bronnen kennen.
 2. *Vivian den Hollander

  *Vivian den Hollander

  Vivian den Hollander heeft vroeger in het onderwijs gewerkt. Als schrijver bezoekt ze veel bibliotheken en scholen of geeft ze voorstellingen met een muzikant.

  Vivian schrijft toegankelijke boeken in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Ze hoopt veel kinderen aan het lezen te krijgen. Wat dat betreft is ze nog een echte juf..

  Enkele van haar bekenste series zijn:
  Spekkie en Sproet, Lisa en Jimmy, Seizoensboeken, De Effies en Manage de Roskam.

  Ze is al meerdere malen genomineerd door de Nederlandse Kinderjury.
 3. Durven & Doen

  Durven & Doen

  Tijdens het Nationaal Congres Taal & Lezen zullen de dames van Durven & Doen naast een werktheater voorstelling ook de rode draad bewaken. Als dagvoorzitters zijn zij bruggenbouwers tussen de verschillende onderdelen en zorgen ze ervoor dat het gehele programma keurig volgens planning verloopt.

  Over Mariëlle
  Geschoold als dramatherapeut en met een goed gevulde tas aan ervaring is Mariëlle een trainer die scherp is, snel kan schakelen en de finesses van groepsdynamica tot in de puntjes beheerst. Ze is in staat om creatief interventies in te zetten om het groepsproces te beïnvloeden en aan te sluiten bij de behoefte van de doelgroep. Mariëlle kan in no-time een veilige setting creëren waarbij ze de deelnemers kan enthousiasmeren, uitdagen en de ruimte geeft om kwetsbaar te mogen zijn.

  Over Joleen
  Deze enthousiaste, goedlachse dame is gepokt en gemazeld op het gebied van presentatietechnieken en bedrijfsprocessen. Op een charmante manier weet zij de deelnemers te confronteren met hun beperkende gedachtes zodat zij worden gestimuleerd om verder te denken dan de eerste ja-maar. Joleen had op haar 27e haar eerste bedrijf en heeft daardoor veel ervaring opgedaan met verschillende organisatiestructuren, veranderingsprocessen, samenwerkingen en het overwinnen van problemen. Gouden ervaringen die immer van pas komen tijdens de theatervoorstellingen en trainingen.

  De naam Durven & Doen zegt alles waar Mariëlle en Joleen voor staan. Veranderingen moet je durven te maken, maar bovenal moet je het gewoon doen!
 4. Els Loman
 5. Jaap ter Steege

  Jaap ter Steege (Adviseur en trainer)

 6. Koos van 't Hul

  Koos van 't Hul

 7. Lotte van der Goot

  Lotte van der Goot

 8. Miriam Op de Beek

  Miriam Op de Beek

 9. Yvonne Koene

  Yvonne Koene

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemersprijs € 315,00

Aangezien de locatiekosten wegvallen voor het online congres hebben we de prijs met ruim 50 euro verlaagd.

Deel met anderen