Sluiten

Zoeken in de website

Over Examentraining Nederlands havo/vwo vervolg

Examentraining Nederlands havo/vwo vervolg

Herkent u één van de volgende stellingen? 

 • In een examentraining maken we voornamelijk de examens van de voorgaande jaren
 • De examentraining is een eindsprint, waarin alle examenstof in sneltreinvaart behandeld wordt
 • Een examentraining kost mij meer energie dan een normale les
 • Tijdens de examentraining heb ik geen tijd om rekening te houden met leerlingen die niet willen

Ontwerpen van uitdagende examentrainingen

De examentraining Nederlands havo/vwo vervolg is een praktische training. De focus ligt op het ontwerpen van motiverende examentrainingen voor eindexamenleerlingen havo/vwo. Tijdens de training krijgt u concrete tips en praktische handvatten aangereikt voor een effectieve examentraining

Deze training is een vervolg op de Examentraining Nederlands havo/vwo waarin de focus meer ligt op het krijgen van inzicht in wat leerlingen lastig vinden bij het maken van het examen Nederlands en het aanleren van bijbehorende strategieën. In deze training besteden we eveneens nadrukkelijk aandacht aan didactiek en activerende werkvormen die u leerlingen effectief voorbereiden op de examens. In de verdiepingstraining gaan we specifieker in op de verschillende onderdelen van een effectieve examenvoorbereiding.

Wat leert u?

 • Examendidactiek: welke didactische mogelijkheden en werkvormen er zijn om uw leerlingen doeltreffend voor te bereiden op het examen Nederlands.
 • Leerling aan zet: hoe u leerlingen keuzes kan bieden tijdens de examentraining en hen verantwoordelijk kan maken voor hun eigen leerproces. Bij de leerling aan zet besteden we ook aandacht aan leesmotivatie.
 • Inzicht en voortgang: welke mogelijkheden er zijn om leerlingen inzicht te geven in wat zij al beheersen en wat zij nog te leren hebben.
 • Kennis en vaardigheden: Welke onderdelen doen er toe? Hoe kunt u een examentraining ontwerpen met aandacht voor zowel inhoud (o.a. woordenschat, de signaalwoorden, etc.), vaardigheden (o.a. tekst- en toetsvaardigheden) als strategieën (o.a. lees- en denkstrategieën). 

Voor wie?

Docenten Nederlands havo/vwo die leerlingen voorbereiden op het eindexamen, en die de Examentraining Nederlands havo/vwo gevolgd hebben..

Wanneer en waar?

15 januari 2021 van 10.00 - 16.00 uur, CPS Amersfoort

Praktische informatie

Maximale groepsgrootte 12 deelnemers 

Wat vonden anderen van deze training?

 • "Ik heb concrete ideeën om mee aan de slag te gaan."
 • "Het was heel goed en inspirerend."
 • "Fijne, praktische training."

examenNLhvvervolg

examentraininghavo/vwovervolg

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 397,00

Deel met anderen