Spring naar mobiele navigatie

Programma van 7 habits in 7 uur

7 habits in 7 uur

Programma van 7 Habits in 7 Uur

Op vrijdag 15 oktober:
9:30 - 17:00 Eendaagse training Door Jaap ter Steege
 1. Van 9:30 tot 17:00

  Eendaagse training

  Door Jaap ter Steege

  I

  In 7 uur nemen we u mee in de 7 eigenschappen van effectief (persoonlijk) leiderschap van Stephen Covey. Elk uur diepen we een eigenschap uit door een combinatie van trainingsmateriaal, begeleidende video’s, voorbeelden en praktische opdrachten.

  Het einddoel dat we met deze training voor ogen hebben is:

  • dat iedere deelnemer weet wat de betekenis is van de 7 Gewoonten voor persoonlijk leiderschap
  • dat u als deelnemer weet hoe u uw oplossingsgerichtheid en initiatief kunt vergroten
  • dat u als deelnemer kunt bepalen hoe u een effectieve bijdrage in uw functie kunt leveren
  • dat u als deelnemer kennis heeft van praktische hulpmiddelen voor effectiviteit en deze kunt toepassen
  • dat u al deelnemer kennis heeft van de diverse fases in het groeicontinuüm 

  Opzet van het programma

  De dag start met een kennismaking en inleiding op de 7 Gewoonten. In het ochtenddeel bespreken en onderzoeken we wat paradigma’s zijn en op welke wijze van invloed zijn op ons handelen en onze merkbare resultaten, en behandelen van gewoonte 1 t/m 3 waarbij “de overwinning op uzelf” centraal staat.

  In Gewoonte 1 staan we met name stil bij de verschillende elementen van proactief zijn (stimulus-respons, cirkel van invloed en betrokkenheid, proactief taalgebruik en het zijn van een transitiepersoon).

  Bij Gewoonte 2 staan we stil bij het stellen van doelen en is de centrale vraag “wie wil ik zijn en wat ga ik er aan doen om dat te bereiken”, “welke rollen vertolk ik in mijn (persoonlijke en professionele-) leven en hoe wil ik dat mensen mij daar in ervaren” (schrijven van een eerste aanzet tot een persoonlijk missiestatuut).

  In Gewoonte 3 brengen we onze gekozen acties in beeld die we gaan plannen om ons doel van Gewoonte 2 te bereiken. We kijken hierbij ook naar de vraag: “Hoe blijf ik de waan van alledag de baas?”. We maken daarbij gebruik van het Eisenhouwer kwadrant, dat een handvat kan zijn om uw acties in de diverse rollen effectief te plannen in de beschikbare tijd die u heeft.

  In het middagdeel van deze dag, staan we stil bij de emotionele bankrekening die als metafoor gebruikt wordt om de mate van vertrouwen aan te geven in een relatie, om vandaaruit de overstap te maken naar “de overwinning mét uw omgeving”.

  Gewoonte 4 handelt vanuit de mindset van win-win denken en is daarmee de basisattitude voor het samenwerken met uw omgeving. 

  In Gewoonte 5 geven we die attitude handen en voeten door het inzetten van de vaardigheid van het empatisch luisteren (eerst begrijpen voor je zelf begrepen wordt; luisteren met de intentie om te begrijpen).

  Wanneer we Gewoonte 4 en 5 goed inzetten zal dat leiden tot synergie (gewoonte 6) en zal het onderling vertrouwen in elkaar stijgen en zullen cirkels van invloed vergroot worden.

  We sluiten de dag af met Gewoonte 7, houdt de zaag scherp. Het inzetten en voorleven van de 7 Gewoonten vraagt er ook om dat we ons zelf goed ‘verzorgen’ op vier verschillende vlakken; hoofd, hart, ziel en lichaam. Wanneer we dat goed doen, stelt het ons instaat die zaken die er voor zorgen dat we het beste uit onszelf en de ander halen om een zo optimaal mogelijke impact op het leren en leven van kinderen te hebben, vol te houden. De Gewoonte van de balans tussen leven en werken. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 433,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website