Spring naar mobiele navigatie

Over Summerschool: Ethisch Leiderschap voor schoolleiders

Summerschool: Ethisch Leiderschap voor schoolleiders

De ethische rol van de schoolleider in haar/zijn werkveld

Gunt u zichzelf de tijd om samen met collega-schoolleiders stil te staan, de tijd te nemen voor uw eigen ontwikkeling aan de hand van een relevant thema in uw beroepspraktijk, om geïnspireerd te worden en te reflecteren? Juist in de complexiteit van deze tijd schiet het er vaak bij in te investeren in u zelf. 

De training biedt de ruimte om samen met collega-schoolleiders de tijd te nemen voor reflectie rondom ethische dilemma’s om vanuit het samen opdenken daarna meer toegerust terug te gaan naar de dagelijkse praktijk.   

Naast theorie, wordt casuïstiek besproken die de deelnemers inbrengen. De casuïstiek wordt op verschillende manier besproken zodat de deelnemers handreikingen en werkvormen krijgen aangereikt die zij in hun eigen praktijk kunnen inzetten. 

Conscientia.jpg

Wat neemt u eruit mee?

De deelnemers brengen complexe vraagstukken of ethische dilemma’s in, die soms heel klein lijken doordat ze gaan over één leraar binnen een school of soms heel ingewikkeld omdat het de samenwerking met verschillende belanghebbers betreft. Wat alle vraagstukken kenmerkt en waar het leren ontstaat is dat het steeds gaat over de worsteling van de schoolleider als mens en de gevolgen van hun besluit voor hun omgeving.

U staat erbij stil:

  • Wat ethisch leiderschap is en wat dit van u als schoolleider vraagt
  • Hoe u met ethische dilemma’s kunt omgaan en hoe uw collega-deelnemers dat doen
  • Verschillende werkvormen om ethische of complexe dilemma’s te onderzoeken 

Alles wat wordt aangereikt zijn ook weer tools die u kunt inzetten in uw dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Voor schoolleiders uit alle onderwijstypen en uit stichtingen van verschillende grootte. Deze mix maakt deze training krachtig door diversiteit van achtergronden. 

Wanneer en waar?

  • Vrijdag 27 augustus 2021, 10.00 uur – 16.00 uur, bijeenkomst 1, CPS Amersfoort
  • Maandag 27 september 12.30 uur – 16.00 uur inclusief inlooplunch, bijeenkomst 2, CPS Amersfoort

Trainers

Wat vonden anderen van deze training?

  • “Gun jezelf de tijd om je te voeden met kennis over ethiek & met collega-schoolleiders te sparren over ethische dilemma’s. De training biedt inzichten en praktische handvatten, zeer waardevol!”
  • “Ethisch leiderschap is verrijkend en inspirerend. De training met collega-schoolleiders biedt een mooie handreiking voor het voeren van het goede gesprek met aandacht voor morele waarden en normen”.
  • “Waardevol om vanuit engagement door te spreken en door te denken over ethische en morele dilemma’s in de schoolleiderspraktijk.”

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 955,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website