Spring naar mobiele navigatie

Over Korte Leergang Ethisch Leiderschap

Korte Leergang Ethisch Leiderschap

De ethische rol van de bestuurder in haar/zijn werkveld

Gunt u zichzelf de tijd om samen met collega-bestuurders stil te staan, de tijd te nemen voor uw eigen ontwikkeling aan de hand van een relevant thema in uw beroepspraktijk, om geïnspireerd te worden en te reflecteren? Juist in de complexiteit van deze tijd schiet het er vaak bij in te investeren in u zelf. 

Deze korte leergang past bij u als u de behoefte hebt uzelf te ontwikkelen, maar niet direct een grote leergang wilt volgen. De leergang biedt de ruimte om samen met collega-bestuurders de tijd te nemen voor reflectie rondom ethische dilemma’s om vanuit het samen opdenken daarna meer toegerust terug te gaan naar de dagelijkse praktijk.   

De korte leergang bestaat uit twee bijeenkomsten van een dagdeel met daar tussenin een webinar. Naast theorie, wordt casuïstiek besproken die de deelnemers inbrengen. De casuïstiek wordt op verschillende manier besproken zodat de deelnemers handreikingen en werkvormen krijgen aangereikt die zij in hun eigen praktijk kunnen inzetten. 

Conscientia.jpg

Wat neemt u eruit mee?

De deelnemers brengen complexe vraagstukken of ethische dilemma’s in, die soms heel klein lijken doordat ze gaan over één docent binnen een school of soms heel ingewikkeld omdat het de samenwerking met verschillende partners in een regio betreft. Wat alle vraagstukken kenmerkt en waar het leren ontstaat is dat het steeds gaat over de worsteling van de bestuurder als mens en de gevolgen van hun besluit voor hun omgeving.

U staat erbij stil:

  • Wat ethisch leiderschap is en wat dit van u als bestuurder vraagt
  • Hoe u met ethische dilemma’s kunt omgaan en hoe uw collega-deelnemers dat doen
  • Verschillende werkvormen om ethische of complexe dilemma’s te onderzoeken 

Alles wat wordt aangereikt zijn ook weer tools die u kunt inzetten in uw dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Deze korte leergang is voor bestuurders uit het onderwijs. De mix van bestuurders afkomstig uit alle onderwijstypen en uit stichtingen van verschillende grootte, maakt deze leergang krachtig. 

Wanneer en waar?

  • 13 september 2021, 12.00 uur – 16.00 uur, bijeenkomst 1 inclusief lunch, locatie CPS Amersfoort
  • 1 oktober 2021, 13.00 uur – 14.00 uur webinar
  • 19 november 2021 12.00 uur – 16.00 uur, bijeenkomst 2 inclusief lunch, locatie CPS Amersfoort 

Trainers

Wat vonden anderen van deze leergang?

  • “Gun jezelf de tijd om je te voeden met kennis over ethiek & met collega-bestuurders te sparren over ethische dilemma’s. De leergang biedt inzichten en praktische handvatten, zeer waardevol!”
  • “Ethisch leiderschap is verrijkend en inspirerend. De leergang met collega-bestuurders biedt een mooie handreiking voor het voeren van het goede gesprek met aandacht voor morele waarden en normen”.
  • “Waardevol om vanuit engagement door te spreken en door te denken over ethische en morele dilemma’s in de bestuurspraktijk.”

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 999,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website