Spring naar mobiele navigatie

Programma van 7 habits in 7 uur voor pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten

7 habits in 7 uur voor pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten

Programma van 7 Habits in 7 uur voor pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten

Op vrijdag 08 april:
9:30 - 17:00 Eendaagse training Door Miriam Op de Beek
 1. Van 9:30 tot 17:00

  Eendaagse training

  Door Miriam Op de Beek

  In 7 uur nemen we je mee in de 7 eigenschappen van effectief (persoonlijk) leiderschap van Stephen Covey. Elk uur diepen we een eigenschap uit door een combinatie van trainingsmateriaal, begeleidende video’s, voorbeelden en praktische opdrachten.

  Het einddoel dat we met deze training voor ogen hebben is dat je:

  • weet wat de betekenis is van de 7 Gewoonten voor persoonlijk leiderschap
  • weet hoe je je oplossingsgerichtheid en initiatief kunt vergroten
  • kunt bepalen hoe je een effectieve bijdrage in je functie kunt leveren
  • kennis hebt van praktische hulpmiddelen voor effectiviteit en deze kunt toepassen
  • kennis hebt van de diverse fases in het groeicontinuüm 

  Opzet van het programma

  De dag start met een kennismaking en inleiding op de 7 Gewoonten. In het ochtenddeel bespreken en onderzoeken we wat paradigma’s zijn en op welke wijze van invloed zijn op ons handelen en onze merkbare resultaten, en behandelen van gewoonte 1 t/m 3 waarbij “de overwinning op jezelf” centraal staat.

  In Gewoonte 1 staan we met name stil bij de verschillende elementen van proactief zijn (stimulus-respons, cirkel van invloed en betrokkenheid, proactief taalgebruik en het zijn van een transitiepersoon).

  Bij Gewoonte 2 staan we stil bij het stellen van doelen en is de centrale vraag “wie wil ik zijn en wat ga ik er aan doen om dat te bereiken”, “welke rollen vertolk ik in mijn (persoonlijke en professionele) leven en hoe wil ik dat mensen mij daar in ervaren” (schrijven van een eerste aanzet tot een persoonlijk missiestatuut).

  In Gewoonte 3 brengen we onze gekozen acties in beeld die we gaan plannen om ons doel van Gewoonte 2 te bereiken. We kijken hierbij ook naar de vraag: “Hoe blijf ik de waan van alledag de baas?”. We maken daarbij gebruik van het Eisenhouwer kwadrant, dat een handvat kan zijn om je acties in de diverse rollen effectief te plannen in de beschikbare tijd die je hebt.

  In het middagdeel van deze dag, staan we stil bij de emotionele bankrekening die als metafoor gebruikt wordt om de mate van vertrouwen aan te geven in een relatie, om vandaaruit de overstap te maken naar “de overwinning mét je omgeving”.

  Gewoonte 4 handelt vanuit de mindset van win-win denken en is daarmee de basisattitude voor het samenwerken met je omgeving. 

  In Gewoonte 5 geven we die attitude handen en voeten door het inzetten van de vaardigheid van het empatisch luisteren (eerst begrijpen voor je zelf begrepen wordt; luisteren met de intentie om te begrijpen).

  Wanneer we Gewoonte 4 en 5 goed inzetten zal dat leiden tot synergie (gewoonte 6) en zal het onderling vertrouwen in elkaar stijgen en zullen cirkels van invloed vergroot worden.

  We sluiten de dag af met Gewoonte 7, houdt de zaag scherp. Het inzetten en voorleven van de 7 Gewoonten vraagt er ook om dat we ons zelf goed ‘verzorgen’ op vier verschillende vlakken; hoofd, hart, ziel en lichaam. Wanneer we dat goed doen, stelt het ons in staat die zaken die er voor zorgen dat we het beste uit onszelf en de ander halen om een zo optimaal mogelijke impact op het leren en leven van kinderen te hebben, vol te houden. De Gewoonte van de balans tussen leven en werken. 

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Meerdere deelnemers (korting)

Deze training bij u op school 

Deze training is toepasbaar als één van de interventies op de menukaart uit het Nationaal Programma Onderwijs

CPS adviseert en begeleidt bij het opstellen van een plan en de uitvoering van effectieve interventies: https://www.cps.nl/nationaal-programma-onderwijs.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 433,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website