Spring naar mobiele navigatie

Over Werken met de 7 gewoonten van Covey in mentorles en vakprojecten vo

Werken met de 7 gewoonten van Covey in mentorles en vakprojecten vo

Leerlingen leren werken met de 7 gewoonten van persoonlijk leiderschap: hoe doe je dat in de mentorles, bij projecten en schoolactiviteiten?

Je wil als leraar, mentor en/of begeleider leerlingen voorbereiden op de samenleving van nu en morgen. Bijvoorbeeld in je mentorlessen, als zij samenwerken in een project zoals Sectorwerkstuk of Profielwerkstuk of bij een schoolactiviteit die zij zelf organiseren. Je wil ze steun bieden bij de ontwikkeling van hun zelfstandigheid en eigenaarschap daarin; bij hun persoonlijke aanpak in het leren leren, leren kiezen en leren samenwerken en de benodigde vaardigheden daarbij versterken. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier?

Persoonlijk leiderschap: 7 gewoonten die leerlingen succesvol maken

In de training ‘Werken met de 7 gewoonten (Covey) in de mentorles en vakprojecten vo’ leer je hoe het gedachtengoed van Stephen Covey, auteur van de '7 Habits of Highly Effective People' zorgt voor succesvol leren, kiezen en handelen van leerlingen. Met als opbrengst dat leerlingen eigenaarschap en regie durven nemen en daarin groeien. Zij ontwikkelen dus hun persoonlijk leiderschap op weg naar het vervolgonderwijs, de samenleving en hun verdere leven.

Wat leer je?

Om de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap van leerlingen te kunnen begeleiden, ga je eerst zelf de kracht van de 7 gewoonten ontdekken en ervaren. 

 • Je leert de 7 gewoonten zelf toe te passen op je ontwikkeling als leraar, mentor en begeleider.
 • Je leert hoe je, vanuit je persoonlijke visie en de visie van de school, een plan van aanpak maakt voor het werken met de 7 gewoonten. Je voert dit uit en krijgt feedback van de trainer en de deelnemers.
 • Je leert de 7 gewoonten in te zetten in (mentor)lessen, projecten en/of andere schoolactiviteiten.
 • Je reflecteert op je persoonlijke ontwikkeling in het werken met de 7 gewoonten en hoe je dit borgt in je werkwijze als leraar, mentor en begeleider. 

Voor wie?

Leraren, mentoren, project- en werkstukbegeleiders in het voortgezet onderwijs. We raden aan om met 2 deelnemers van een school deel te nemen. Dit versterkt de borging van het geleerde in de eigen lespraktijk.

Wanneer en waar?

 • 7 oktober 2022, 9.30 - 16.30 uur
 • 7 november 2022, 9.30 - 16.30 uur
 • 9 december 2022, 9.30 - 16.30 uur
 • Locatie: CPS Amersfoort

Wat vonden anderen van deze training?

 • 'Inspirerende training met veel handvatten om zelf iets mee te gaan doen.'
 • 'Frisse benadering om 'de zaag scherp te houden' als docent/mentor.'
 • 'Tempo en afwisseling informatie en samenwerken was prima.'
 • 'Prettig hoe de cursus werd gegeven. Een belangrijk onderdeel daarbij was de tijd die we kregen om uit te wisselen en met elkaar verbinden te zoeken.'

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 1.261,00

Inclusief: werkboek "7 habits 4.0" en werkboek "7 eigenschappen die jou succesvol maken".

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website