Spring naar mobiele navigatie

Over Projectmanagement in het onderwijs

Projectmanagement in het onderwijs

Deze tijd, waarin er in het onderwijs ‘veel meer incidenteel geld’ beschikbaar is voor allerlei projecten om de vertragingen in het onderwijs in te lopen, vraagt om een sterk projectmanagement. Schoolleiders vragen NPO-gelden aan, verwoorden doelen, zetten gelden (activiteiten, extra formatie, leertijd) in, en zullen moeten gaan verantwoorden of de beoogde doelen gerealiseerd zijn.

Daarnaast hebben natuurlijk ook bijna alle docenten een of meerdere taken te doen. Niet altijd is die taak even helder, wat moet er bereikt worden? Onduidelijkheid in doel en in aanpak maakt dat docenten maar ook schoolleiders niet alles uit taken en projecten halen wat mogelijk is. Docenten die een taak uitvoeren in opdracht van de schoolleiding, verdienen het om dit professioneel en effectief te doen.

In deze training gaan we aan de hand van een praktisch format een projectplan maken dat gaat helpen om de taak, omgezet in een project, zo effectief mogelijk uit te voeren. Daarnaast besteden we aandacht aan diverse voorwaardelijke zaken. Je gaat als deelnemer naar huis met een concreet plan en een helder geformuleerd project.

Wat leer je? 

 • Je kent het nut en de elementen van een effectief projectplan.
 • Je kunt je projectplan en projectmanagement plaatsen binnen het grotere geheel van de organisatie (missie/visie, opbrengsten, beleid, projectorganisatie).
 • Je krijgt tips en tools om je projectplan en de implementatie daarvan te verbeteren. 

Voor wie?

Voortgezet onderwijs, vmbo, mbo en primair onderwijs. Leraren die projecten of (omvangrijke) taken te doen hebben. Maar ook schoolleiders die opdrachtgever zijn kunnen via deze projectmatige aanpak effectiever worden.

Wanneer en waar?

 • 16 maart 2022, 10.00 - 16.00 uur
 • CPS Amersfoort

Praktische informatie

Ter voorbereiding krijg je enkele vragen over de taak/het project te beantwoorden, deze input is nodig om het uiteindelijke projectplan te vullen.

Wat vonden anderen van deze training?

 • “Praktisch toepasbaar.”
 • "Ik weet nu hoe ik structuur moet aanbrengen in de aanpak van een project. Nadenken over de juiste stappen, in de juiste volgorde. De vele overlegmomenten (communicatie binnen projecteam) zorgen voor duidelijke concrete afspraken. Ook vind ik het prettig dat er duidelijke kaders zijn, zodat het niet snel ‘te veel’ wordt."
 • "Ik heb inzichten gekregen in het hoe en wat van projectplannen en hoe dergelijke plannen mij kunnen ondersteunen in (school)ontwikkeling. Ik blijf (bewust) zoeken naar het toepassen van de inzichten en mijn persoonlijke manier van werken. Een beetje best of both worlds."
 • "Ik kan na de training een projectplan schrijven en uitvoeren. Hierdoor wordt de inhoud meer doordacht en scherper."
 • "De theorieën die aan bod zijn gekomen waren voor mij goed om weer eens te horen, me bewust van te worden."
 • "Ik heb de training als zeer zinvol ervaren. Er was een goede balans van theorie en praktijk."

cpsonlinetraining

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 397,00

Inclusief het boek Projectmanagement op school.

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website