Sluiten

Zoeken in de website

Over Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid 2014

Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid 2014

Ouderbetrokkenheid - hoezo vanzelfsprekend? 

Keynote speakers 2014: Anne T. Henderson*, Raquel Martinez Gonzalez*, Jochem van Gelder en Peter de Vries.

*Presentaties zijn in het Engels, voor vertaling wordt gezorgd.

Het Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid is in korte tijd uitgegroeid tot een bekend fenomeen. Veel scholen en ouders erkennen inmiddels het belang van samenwerking, maar toch blijkt de samenwerking in de dagelijkse praktijk nog allerminst vanzelfsprekend. Niet voor niets is het congresthema ‘Ouderbetrokkenheid - hoezo vanzelfsprekend?'.

Ook dit jaar zijn we erin geslaagd een aantal internationale experts op het gebied van ouderbetrokkenheid te programmeren: dr. Anne T. Henderson en dr. Raquel-Amaya Martinez Gonzalez.. Als geen ander zijn zij in staat om u op aansprekende wijze deelgenoot te maken van de allernieuwste inzichten en ontwikkelingen.

Speciale gast is Jochem van Gelder: "Ik ben heel betrokken bij mijn kinderen, maar soms denk ik: zit ik er niet teveel bovenop?” Tijdens het Nationaal Congres Ouderbetrokkenheid vertelt Jochem over zijn eigen rol als betrokken ouder bij het onderwijs van zijn zonen.

Duur van het congres: 1 dag van 10.00 tot 15.30 uur

Voor wie: schoolleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, leden van MR en ouders uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Inhoud van het congres

Als school en ouders goed samenwerken, presteren en functioneren leerlingen beter. Ouderbetrokkenheid heeft dus een enorme impact. Alle reden om erin te investeren! Veel scholen en ouders onderschrijven het belang hiervan, maar toch is de samenwerking nog niet vanzelfsprekend.

Tijdens het congres ontdekt u hoe u een klimaat kunt creëren waarin ouderbetrokkenheid vanzelfsprekend wordt; een klimaat waarin betrokkenen niet samenwerken omdat het moet, maar omdat zij weten welk effect dit heeft op de leerlingen. U gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe praktische tools om de samenwerking voortdurend te meten en te verbeteren!


Dr. Anne T. Henderson: 
De onmisbare gids voor samenwerking tussen ouders en school

Dr. Anne Henderson (VS) is één van ’s werelds bekendste onderzoekers van ouderbetrokkenheid en auteur van de bestseller ‘Beyond the bake sale. The essential guide to family-school partnerships’.

Anne Henderson gaat in op haar nieuwste onderzoek waarin ze aantoont dat scholen die samenwerken met ouders veel meer kans hebben op betere resultaten. Ze roept schoolleiders, ouders en leerlingen op om samen te werken. Ze schuwt daarbij een innovatieve en praktische benadering niet. 

  • Hoe bouwt u aan de relatie tussen ouders en school?
  • Hoe zorgt u voor wederzijds vertrouwen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat u niet tegenover elkaar staat maar naast elkaar?

De beloning van de samenwerking is volgens Henderson groot: gemotiveerde leerlingen, een verrijkte klas en leerlingen die ook thuis effectiever leren en beter presteren! Kortom: als scholen en gezinnen samenwerken, wint iedereen. Peter de Vries legt na de lezing van Henderson verbanden naar de Nederlandse onderwijssituatie, zodat u heel praktisch met haar tips aan de slag kunt gaan.


Dr. Raquel-Amaya Martínez González:
Vaderbetrokkenheid 

Dr. Raquel-Amaya Martínez González (Spanje) is hoogleraar Onderwijs aan de Universiteit van Oviedo en lid van de Raad van de European Education Research Association (EERA).

Raquel-Amaya Martínez González zal u verrassen met opmerkelijke onderzoeksresultaten over de rol van vaders in het onderwijs. Aan het onderzoek, dat op dit moment wordt uitgevoerd, nemen ruim 2000 vaders deel met kinderen in de kleuterschool, basisschool of middelbare school. Op basis het onderzoek formuleert zij bruikbare adviezen om vaders een constructieve rol te geven in de schoolontwikkeling. Peter de Vries legt tijdens haar presentatie parallellen naar de Nederlandse onderwijssituatie.


Peter de Vries: Ouderbetrokkenheid - Hoezo vanzelfsprekend?

Peter de Vries is Nederlands belangrijkste expert op het gebied van ouderbetrokkenheid, veelgevraagd spreker en auteur van onder meer Handboek Ouders in de school en het e-book Ouderbetrokkenheid 3.0

Tijdens het congres legt Peter de Vries op zijn unieke wijze steeds de verbinding naar de Nederlandse onderwijspraktijk. Zoals gewoonlijk vanuit ongewone invalshoeken hoe school en ouders anders en nog beter kunnen samenwerken. Zo weet u wat u op uw eigen school kunt doen met alle voorbeelden en onderzoeken uit het buitenland en kunt u volgende dag meteen aan de slag!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname samen met een betrokken ouder € 439,00
Individuele deelname met korting voor VERUS leden € 349,00
Deelname samen met een betrokken ouder met korting voor VERUS leden € 389,00
Derde ticket voor uw school 50% korting (deelname samen met een betrokken ouder) € 219,50