Spring naar mobiele navigatie

Over Beleidsrijk invoeren praktijkgericht programma vmbo

Beleidsrijk invoeren praktijkgericht programma vmbo

Actieplan voor invoering van een praktijkgericht programma

Praktijkgerichte programma’s zorgen voor een betere doorstroming naar havo en mbo. Ook jouw school gaat daarom zo’n praktijkgericht programma invoeren, maar wat kies je? Welk programma past bij jouw regio en bij de visie van je school? Met welke externe partijen ga je samenwerken en hoe organiseer je dat? Met deze training krijg je een goede en goed voorbereide start.

Wat leer je?

Je krijgt in deze praktische tweedaagse training ondersteuning en begeleiding bij het maken van een gedegen actieplan om een praktijkgericht programma beleidsrijk in te voeren. We kijken wat je met het programma wilt bereiken en hoe je dat voor elkaar krijgt. Op een manier die past bij jouw school, bij jullie visie op de leerling en het onderwijs op het vmbo. 

Onderwerpen zijn onder andere: kaders van het praktijkgericht programma, visie en uitgangspunten, samenwerking met externe partners, het maken van een actieplan. Door de samenwerking met deelnemers van andere scholen leer je ook van elkaar.

Voor wie?

De training is bedoeld voor schoolleiders en afdelingsleiders van vmbo-scholen die een praktijkgericht programma gaan invoeren. Voor een optimaal leerrendement vragen we minimaal twee personen per school deel te laten nemen. Ook een betrokken docent (projectleider of docent met een taak) kan deelnemen aan de training, bij voorkeur vergezeld van een MT-lid met het praktijkgericht programma in de portefeuille.

Wanneer en waar?

  • 6 oktober 2023, 10.00 - 16.00 uur,
  • 22 november 2023, 10.00 - 16.00 uur
  • CPS Amersfoort

Tussen de trainingsdagen door werk je aan je plan van aanpak. Zowel tijdens als na de training kun je feedback krijgen op dat plan van aanpak en op je actieplan.

Wat vonden anderen van de training?

  • 'Het is goed om met andere scholen te spiegelen.'
  • 'Praktische training met duidelijk doel aan het eind.'

De nieuwe leerweg

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per deelnemer € 895,00

Deel met anderen

Heb je vragen?

Zoek in de website