Zoeken in de website

Academie

 1. 11-09 2017

  Training Beoordelen van lessen met 'de vijf rollen van de leraar'

  1 dag in

  Er kunnen allerlei situaties zijn waarin u een les bijwoont. Hoe waarborgt u de kwaliteit en de objectiviteit van uw beoordeling? Bent u een coach? Tijdens deze training scherpt u uw waarnemingskwaliteiten en uw beoordelingsvermogen aan.Hierdoor verricht u betere lesobservaties.

 2. 13-09 2017

  Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches

  Meerdaagse in

  ‘Een leven lang leren’ is belangrijk, ook voor leraren. Interne coaching is zeer geschikt om het ontwikkelingsproces van leraren langdurig te begeleiden.  In module 1 krijgt u inzicht in uw rol als coach en ontwikkelt u een aantal basale coachingsvaardigheden. 

 3. 18-09 2017

  Opleiding tot coach, module 2: verdieping

  Meerdaagse in

  Deze vijfdaagse training is een verdieping van de 'Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches'. De opzet is gelijk, de vaardigheden worden in oefensituaties verder aangescherpt. 

 4. 19-09 2017

  Opleiding tot coach, module 3: allround coach

  Meerdaagse in

  In deze training wordt u opgeleid tot breed inzetbare coach. De training bouwt voort op de eerste twee modules, maar zet meer in op confrontatie met behoud van de relatie. 

   

 5. 28-09 2017

  Training LOB van visie naar uitvoering!

  Meerdaagse

  Deze scholing geeft u handvatten voor de aanpak van LOB bij u op school. U start met het formuleren van een visie op LOB en aan het eind van de training hebt u vanuit de visie bepaald op welke wijze er binnen uw school op een geïntegreerde wijze binnen het onderwijsprogramma aandacht besteed wordt aan LOB. U beschikt over een plan van aanpak om LOB binnen uw school volgens uw visie waar te maken. 

 6. 29-09 2017

  Training Beeldcoaching

  Meerdaagse in

  Videobeelden zeggen meer dan duizend woorden. Daarom is Beeldcoaching een enorm krachtig coachingsinstrument. In deze introductietraining maakt u op een praktische en actieve manier kennis met beeldcoaching...

 7. 05-10 2017

  Training Covey's 7 habits voor je mentoraat

  Meerdaagse in

  Het gedachtengoed van Stephen Covey heeft wereldwijd mensen meer zelfkennis en plezier gegeven in de omgang met anderen. In de training Covey’s 7 habits voor je mentoraat verbindt u de 7 Habits (gewoonten) aan uw vaardigheden als mentor. We focussen daarbij vooral op praktische kennis en vaardigheden, zoals gesprekstechniek en uw rol als mentor op school.

 8. 11-10 2017

  Training De zorgcoördinator

  Meerdaagse in

  Aandacht voor de taak en positie van de zorgcoördinator in de school en voor de mogelijkheden van zorgcoördinatie binnen een samenwerkingsverband. U leert het in deze training.

  CPS heeft de training zorgcoördinator vernieuwd!

 9. 08-11 2017

  Opleiding tot coach, module 2: verdieping

  Meerdaagse in

  Deze vijfdaagse training is een verdieping van de 'Opleiding tot coach, module 1: basisvaardigheden voor coaches'. De opzet is gelijk, de vaardigheden worden in oefensituaties verder aangescherpt. 

 10. 21-11 2017

  Studiedag Mentoren Anno Nu

  1 dag in

  Waar heb je als mentor/studieloopbaanbegeleider “anno nu” allemaal mee te maken? Het mentoraat is de laatste jaren stevig veranderd, verzwaard zou je kunnen zeggen. Door diverse onderwijsontwikkelingen, veranderende leerlingenproblematiek en steeds hogere uitval in het vervolgonderwijs wordt de rol van mentor steeds belangrijker.

(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies