Zoeken in de website

Academie

 1. 06-03 2017

  Training Beoordelen van lessen met 'de vijf rollen van de leraar'

  1 dag in

  Er kunnen allerlei situaties zijn waarin u een les bijwoont. Hoe waarborgt u de kwaliteit en de objectiviteit van uw beoordeling? Bent u een coach? Tijdens deze training scherpt u uw waarnemingskwaliteiten en uw beoordelingsvermogen aan.Hierdoor verricht u betere lesobservaties.

 2. 07-03 2017

  Werkbijeenkomst Taalbeleidsplan schrijven in sneltreinvaart

  1 dag in

  Er komt veel kijken bij het schrijven van een taalbeleidsplan. Tijd speelt hierin een belangrijke rol. Neem op deze dag de tijd om het taalbeleidsplan op poten te zetten. In één dag wordt onder leiding van een CPS-adviseur de onderdelen van het taalbeleidsplan besproken. Dit doen we aan de hand van een format, zodat u aan het einde van de dag met een mooie opzet voor het plan de deur uitloopt.

 3. 08-03 2017

  Training Covey's 7 habits voor je mentoraat

  Meerdaagse in

  Het gedachtengoed van Stephen Covey heeft wereldwijd mensen meer zelfkennis en plezier gegeven in de omgang met anderen. In de training Covey’s 7 habits voor je mentoraat verbind je de 7 Habits (gewoonten) aan jouw vaardigheden als mentor. We focussen daarbij vooral op praktische kennis en vaardigheden, zoals gesprekstechniek en jouw rol als mentor op school.

 4. 08-03 2017

  Leergang Basisvaardigheden voor middenmanagement

  Meerdaagse in

  U geeft nog niet zo lang leiding of u gaat binnenkort leidinggeven. Deze leergang is een enerverende ontdekkingsreis voor (toekomstig) managementtalent. De kennis en vaardigheden die u verwerft sluiten aan op de onderwijsactualiteit en werpen in de eigen schoolpraktijk direct vruchten af.

  Inschrijven kan voor de leergang met startdatum 18 april 2017

 5. 13-03 2017

  Leergang leescoach en leesspecialist - module 1

  Meerdaagse in

  Wie neemt extra verantwoordelijkheid voor effectief leesonderwijs? Wie zet zich als professionele leesspecialist in voor het begeleiden en enthousiasmeren van collega-leerkrachten en voor een succesvolle route naar de referentieniveaus Nederlandse taal? ...

 6. 13-03 2017

  Leergang leescoach en leesspecialist

  Meerdaagse in

  In deze intensieve, tiendaagse leergang krijgt u alle interventies en tools om een succesvolle leesspecialist te worden.

 7. 13-03 2017

  Training Beter samenwerken met ouders

  1 dag in

  Elke leerling heeft ouders. Hoe werkt u effectief samen met alle ouders in de klas? Samenwerken met ouders betekent begrip hebben voor hun basale emoties en weten welke vormen van ouderbetrokkenheid wel en niet werken. Effectief samenwerken met ouders levert tijd en plezier op en vooral… de leerlingen worden er beter van, zelfs hun leerprestaties.

 8. 13-03 2017

  Training Executieve functies peiler voor leersucces (groep 1 – 3)

  1 dag in

  Executieve functies zijn processen die te maken hebben met plannen, flexibiliteit, aandacht houden en het onderdrukken van prikkels. In deze training leert u deze functies bij jonge kinderen te stimuleren. Executieve functies zijn voorwaarden voor het leren en bepalen in hoge mate leersucces.

 9. 14-03 2017

  Training Differentiëren is te leren!

  Meerdaagse in

  Differentiëren heeft een positief effect op de leeropbrengsten. Veel docenten onderschrijven dat, maar de praktische uitwerking komt vaak niet van de grond. In deze training ontdekt u dat differentiëren makkelijker is dan u denkt. U krijgt alle bagage om doelmatig aan de slag te gaan!

 10. 14-03 2017

  Studiedag Mentoren Anno Nu

  1 dag in

  Waar heb je als mentor/studieloopbaanbegeleider “anno nu” allemaal mee te maken? Het mentoraat is de laatste jaren stevig veranderd, verzwaard zou je kunnen zeggen. Door diverse onderwijsontwikkelingen, veranderende leerlingenproblematiek en steeds hogere uitval in het vervolgonderwijs wordt de rol van mentor steeds belangrijker.

(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies