Spring naar mobiele navigatie

CPS zoekt een Onderwijsadviseur didactiek en pedagogiek

Vacature adviseurs afb 1000x268px.jpg

CPS zoekt een

Onderwijsadviseur team didactiek & pedagogiek (0,6-1,0 fte)

Als onderwijsadviseur speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van leraren, schoolleiders en scholen en help je hen om hun ambities waar te maken. Dit doe je door middel van het geven van trainingen, zowel op scholen als binnen de CPS Academie, maar ook door het van begin tot eind begeleiden van verbeter- en verandertrajecten. Deze trajecten stem je af op de wens van de klant en je levert maatwerk in toekomstbestendige oplossingen. 

Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar een collega die een expertise heeft op het gebied van lesgeven (rollen van de leraar, activerende didactiek, differentiatie, formatief toetsen). Met name zoeken wij naar iemand met trainingsvaardigheden. Bij voorkeur ben je woonachtig op een locatie “onder de rivieren” en heb je daar een sterk netwerk. 

Wie zijn wij?

CPS is een adviesbureau voor het onderwijs. Wij werken op scholen in heel Nederland. Wij helpen scholen en mensen in het onderwijs die zich verder willen ontwikkelen. Onze adviseurs adviseren en begeleiden bij schoolontwikkeling en trainen leraren en teams. We helpen scholen om ambities te benoemen en ze waar te maken. Wij staan voor blijvend resultaat. Dat doen we voor de leerlingen van nu en de samenleving van morgen. 

Herken je deze passie? Dan is werken bij CPS misschien iets voor jou.   

CPS heeft een eigen stijl en werkwijze. Scholen benoemen vaak onze persoonlijke benadering, de inbreng van hoogwaardige expertise en het ontwikkelen en implementeren van integrale oplossingen.  

Wat ga je doen?

Geen dag is hetzelfde in deze afwisselende functie. De ene dag geef je een training, de andere dag schrijf je een blog en weer een dag later ben je in gesprek met een schoolleider voor het opzetten van een verandertraject. Naast acquisitieactiviteiten - waaronder het aangaan en onderhouden van contacten met (potentiële) opdrachtgevers - bestaan de inhoudelijke werkzaamheden van een adviseur uit:  

 • Begeleiden van schoolleiders en/of leraren 
 • Uitvoeren van trainingen, cursussen, workshops, e.d. 
 • Leidinggeven aan verandertrajecten op scholen  

Wij maken graag kennis met je als:

 • Je ervaring hebt met verkoop: het acquireren en managen van grote projecten 
 • Je een netwerk hebt in het onderwijsveld 
 • Je ruime ervaring hebt in het trainen van docenten en begeleiden van scholen
 • Aantoonbare expertise hebt op het gebied van didactiek / pedagogiek
 • Je over een proactieve houding beschikt en ondernemerschap toont
 • Je vanuit een creatieve samenwerking met opdrachtgevers en collega’s tot alternatieve oplossingen komt
 • Je oog hebt voor continue verbetering 
 • Je over een brede kennis van het onderwijsveld beschikt
 • Je bij voorkeur in de zuidelijke provincies woont en daar een netwerk hebt 

Wat bieden we je?

We bieden jou een afwisselende functie waarin je je expertise binnen het onderwijsveld en je visie op verbetering kunt combineren met ondernemerschap. De functie van onderwijsadviseur is een functie die je de mogelijkheid geeft om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van scholen, maar waarin je daarnaast ook werkt aan je eigen professionalisering en ontwikkeling. Je werkt in een team met collega’s die allemaal hun eigen expertise inbrengen en waar kennis uit te wisselen valt. CPS publiceert artikelen en boeken en door hier aan mee te werken krijg je de mogelijkheid om je kennis breed over te brengen.

Voor deze functie starten we met een jaarcontract. Uiteindelijk willen we je graag in vaste dienst aan onze organisatie toevoegen. 

Informatie en solliciteren

Beschik je over de vereiste ambitie, kennis en ervaring en voldoe je aan het geschetste profiel van adviseur? Dan maken we graag kennis met je. 

Solliciteren via het formulier, dat je hieronder vindt, kan tot en met 4 april. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 april tussen 09.00–12.00 uur bij CPS in Amersfoort.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie van onderwijsadviseur kun je contact opnemen met Bert Moonen, 06-19622823 of b.moonen@cps.nl . Voor informatie over de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Saskia van Berkel, personeelsadviseur, via 06-52581196 of s.vanberkel@cps.nl

Sollicitatieformulier

Kalender (dd-mm-jjjj) 
Uw brief en cv

Direct contact opnemen? Bel of mail ons.

033 - 453 43 43 cps@cps.nl

Zoek in de website