Sluiten

Zoeken in de website

Inspirerend

Inspirerend

“De randvoorwaarden voor rekendocenten zijn alles behalve optimaal. Toch zijn trainingen aan deze leraren voor mij altijd erg inspirerende bijeenkomsten."

Op dit moment train ik een groep rekendocenten van een MBO op de thema’s didactiek, activerende werkvormen en beroepsgericht rekenen. De randvoorwaarden voor rekendocenten zijn op dit moment alles behalve optimaal: er is gedoe rondom rekenexamens, er is een zwalkend beleid vanuit de overheid. En toch pakken deze docenten het zo goed op omdat ze weten hoe belangrijk het is dat hun studenten goed kunnen rekenen. Wat mij betreft is dit een mooi voorbeeld voor andere MBO’s hoe zij met het rekenonderwijs omgaan. Het zijn ook voor mij inspirerende bijeenkomsten, omdat deze docenten mooi materiaal ontwikkelen met een positieve blik naar voren.

Na iedere trainingen vraag ik de deelnemers om feedback te geven. Dit helpt mij ook om onze trainingen te verbeteren. Daarnaast motiveren quotes als onderstaande me om mijn werk vol passie te blijven doen!

“Je had goed de leiding, inhoudelijk uitdagend en informatief, fijne dag met rekencollegae, veel geleerd over differentiëren.”

Freark van der Kooi traint leraren en adviseert scholen over (onder andere) rekendidactiek, differentiëren, ict in de les en examentraining voor de bètavakken. 

Lees hier meer verhalen uit de serie Trainer in beeld.

Plaats een reactie

Over de auteur

Freark van der Kooi

Freark van der Kooi is trainer en adviseur bij CPS en op de thema's rekendidactiek, differentiëren, ict in de les en examentraining voor de bètavakken.

Bekijk profiel

De CPS Nieuwsbrief: Gratis inspiratie, kennis en updates

Ontvang 1x in de zes weken de nieuwste blogs met tips en waardevolle kennis, nieuwtjes, artikelen, ebooks en inzichten automatisch in uw mailbox.

Meld mij aan