Sluiten

Zoeken in de website

Daar heb ik dus echt geen zin in

Daar heb ik dus echt geen zin in

Een paar weken geleden was ik vroeg aanwezig op een school, om daar een training te geven. Ik reis altijd met het openbaar vervoer, dus ben liever te vroeg dan te laat. Terwijl ik een kopje koffie dronk in de gang liepen er twee docenten langs waarbij ik opving: "Ik heb zo een verplichte examentraining, daar heb ik dus echt geen zin in."

Toen deze docent doorhad dat ik de trainer was en de opmerking gehoord had, konden we er beiden wel om lachen. In de evaluatie na de training kreeg ik terug: "Nuttiger dan ik van tevoren had gedacht. Ik wist niet dat de bijeenkomst deze week al was, dus er was eerst wat weerstand."

Deze anekdote staat niet op zichzelf. Zo kreeg ik een paar dagen later op een andere school als reactie: "Ik had er geen zin in, maar het is me 100% meegevallen. Je doet het erg goed Roel, complimenten!" Leuk om te horen natuurlijk, maar liever voorkom ik dit soort reacties.

Ik ben geen voorstander van ‘verplichte trainingen’, zoals je die bijvoorbeeld nog te vaak op studiedagen ziet. Opbrengsten zijn beduidend hoger als docenten zich vrijwillig aanmelden voor een training, omdat er dan minder tijd nodig is om hen te overtuigen van het belang van een bepaalde aanpak. Daarnaast kunnen we veel gerichter werken, als docenten zelf een vraag of thema indienen waarmee ze graag aan de slag willen.

Roel Vos is trainer en adviseur. Hij geeft onder andere trainingen op het gebied van differentiëren, gamification en examentrainingen. 


Lees hier meer verhalen uit de serie Trainer in beeld.

Plaats een reactie

Over de auteur

Roel Vos_web.png

Roel Vos

Roel is adviseur en trainer bij CPS en ondersteunt docenten en scholen op het gebied van lesgeven vanuit verschillende didactische benaderingen.

Bekijk profiel

De CPS Nieuwsbrief: Gratis inspiratie, kennis en updates

Ontvang 1x in de zes weken de nieuwste blogs met tips en waardevolle kennis, nieuwtjes, artikelen, ebooks en inzichten automatisch in uw mailbox.

Meld mij aan