CPS Nieuwsbrief met blogs EDI, ADI of IGDI? - Taal maakt je verhaal - In de ban van de kring - Nieuwe uitgave Zes rollen - Summerschool CPS
Bekijk hier de online versie
CPS logo
Dinsdag 24 mei 2022
CPS Nieuwsbrief po en so

Taal maakt je verhaal

Op de gemiddelde basisschool krijgen kinderen maar weinig het woord. Ze antwoorden op een vraag en geven af en toe een spreekbeurt. Terwijl veel oefenen met mondelinge taalvaardigheid noodzakelijk is om goed te leren spreken en luisteren; vaardigheden die zorgen dat kinderen anderen beter begrijpen en zelf beter begrepen worden. Vaardigheden dus die noodzakelijk zijn voor goed functioneren in de samenleving. Bovendien helpt oefenen met mondelinge taalvaardigheid om kennis te verwerven. Vragen beantwoorden, presenteren of debatteren over de stof zorgt ervoor dat deze beter beklijft.

Dit blog van Jeroen Aarssen verder lezen

EDI, ADI of IGDI?

Sommige leerlingen hebben veel en uitgebreide instructie nodig. Andere gaan het liefst direct zelf aan de slag. Hoe zorg je voor een effectieve combinatie van docent- en leerlingsturing in de les? Hoe geef je een les vanuit didactisch oogpunt goed vorm? In dit kader hoor je regelmatig over instructiemethoden als EDI, ADI en IGDI. Wat zijn dat voor methoden en wanneer zet je welke in?

Dit blog van Meike Berben en Bert Moonen verder lezen

Summerschool: Vakdidactisch coachen

Afbeelding

De training leert je de grondbeginselen van het vakdidactisch coachen. Tijdens de training ontwerp je praktische toepassingen voor je lespraktijk. Kortom tijdens één trainingsdag leer je wat vakdidactisch coachen inhoudt en hoe je het direct kunt inzetten in je onderwijs.


Meer over deze training

Summerschool: Timemanagement Covey

Afbeelding

Leraren en leidinggevenden in het onderwijs ervaren vaak dat een werkdag te weinig uren heeft. De 5 choices Essentials kunnen je hierbij helpen. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met prominente breinwetenschappers. Vergroot meetbaar je effectiviteit en behaal buitengewone resultaten. Leer en ervaar het met deze training.

Meer over deze training

Geef je op voor de livestream CPS 75 jaar!

Op 1 juni viert CPS haar 75-jarig jubileum. Het thema is Onderwijs van nu en morgen. Je kan dit gratis online meevieren via de livestream. Onze keynote sprekers zijn: Prof.dr. Luc Stevens, Prinses Laurentien en Sean Covey. Ook kan je de paneldiscussie volgen. 

Aanmelden livestream

In de ban van de kring

Op verzoek van onderbouwteams of kinderopvangteams neem ik nogal eens een kijkje in peuter- of kleutergroepen. Bijvoorbeeld in het kader van een visietraject op het jonge kind of om adviezen te kunnen geven over hoe spel en spelend leren beter kunnen. Een ochtend observeren bij de kleuters. Wat is nou leuker dan dat?

Dit blog van Lilian van der Bolt verder lezen

De zes rollen van de leraar in de praktijk

Bekend met de populaire CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar? Dit is de opvolger, gericht op zelfreflectie en ontwikkeling, in compacte vorm. Je krijgt inzicht in wat van een leraar wordt gevraagd en hoe de zes rollen je helpen je vak succesvol uit te voeren. Geschreven voor zowel de beginnende als de ervaren leraar en nu naast voor het vo en mbo, ook waar nodig specifieke aandacht voor het po.

De zes rollen van de leraar in de praktijk Cover soc med

 

Meer informatie en bestellen
©2022 CPS Onderwijsontwikkeling en advies. All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor onze maandelijkse blogupdates.
Klik hier om u af te melden Wijzig uw emailadres