CPS Nieuwsbrief voor vo en mbo met o.a. Blog EDI, ADI, of IGDI? Video Taalbeleid op het Vlietlandcollege, Boek de zes rollen, Webinar Formatief toetsen
Bekijk hier de online versie
CPS logo
Dinsdag 24 mei 2022
CPS Nieuwsbrief vo/(v)mbo

Taalbeleid op het Vlietland College

Bekijk in deze video hoe het Vlietland College in Leiden taalbeleid heeft ontwikkeld voor alle leerlingen en door alle vakdocenten van de school.

Taalbeleid Vlietland Nieuwsbrief vo

 

Taalbeleid op het Vlietland College

EDI, ADI of IGDI?

Sommige leerlingen hebben veel en uitgebreide instructie nodig. Andere gaan het liefst direct zelf aan de slag. Hoe zorg je voor een effectieve combinatie van docent- en leerlingsturing in de les? Hoe geef je een les vanuit didactisch oogpunt goed vorm? In dit kader hoor je regelmatig over instructiemethoden als EDI, ADI en IGDI. Wat zijn dat voor methoden en wanneer zet je welke in?

Lees dit blog van Meike Berben en Bert Moonen

Trainingen in de CPS Summerschool

Feedback in de les. Het zweet op de juiste rug!

Afbeelding

Deze training richt zich op het ontwerpen en organiseren van effectieve feedback in de les, met als uitgangspunt: geef minder feedback en laat feedback beter gebruiken. Op deze manier kan de verantwoordelijkheid in het feedbackproces stapsgewijs worden overgedragen aan leerlingen, zonder dat dit extra tijd kost.

Meer over deze training

Timemanagement volgens Covey

Afbeelding

De 5 choices staan centraal in deze training. Met de 5 choices leer je tijd, aandacht en energie waardevol te besteden, door betere keuzes te maken. Na het 5 Choices traject werk je met meer plezier, focus en energie, gericht op buitengewone resultaten.

 

 

 

Meer over deze training

Vier het jubileum CPS 75 jaar mee via de livestream!

Op 1 juni viert CPS haar 75-jarig jubileum. Het thema is Onderwijs van nu en morgen. Je kan dit gratis online meevieren via de livestream. Onze keynote sprekers zijn: Prof.dr. Luc Stevens, Prinses Laurentien en Sean Covey. Via de livestream is ook de paneldiscussie te volgen. 

Livestream voor website

Aanmelden livestream

De zes rollen van de leraar in de praktijk

Bekend met de populaire CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar? Dit is de opvolger, gericht op zelfreflectie en ontwikkeling, in compacte vorm.

Je krijgt inzicht in wat van een leraar wordt gevraagd en hoe de zes rollen je helpen je vak succesvol uit te voeren. Geschreven voor zowel de beginnende als de ervaren leraar en nu naast voor het vo en mbo, ook waar nodig specifieke aandacht voor het po.

Meer over dit boek en bestellen
Artikel afbeelding

Webinar Formatief toetsen

Op 29 augustus geven Meike Berben en Roel Vos weer hun jaarlijkse webinar over formatief toetsen. Wees er snel bij, want vol is vol!

Banner inschrijfpagina webinar Formatief FB 2022

 

Gratis aanmelden
©2022 CPS Onderwijsontwikkeling en advies. All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor onze maandelijkse blogupdates.
Klik hier om u af te melden Wijzig uw emailadres