Sluiten

Zoeken in de website

Leren met Ouders bij u op school?

Ik ben Joris Spekle en stond als leerkracht bij Stichting Scala aan de bron van Leren met Ouders. Wat eind 2013 begon met twee kinderen, groeide uit tot een project met ruim 180 kinderen. Het lukte ons om ouders op vrijwillige basis de mogelijkheid te bieden om hun kind intensiever te helpen bij het leren.

Ik ben er zelf zo enthousiast over geraakt, dat ik andere scholen graag over mijn ervaringen vertel en scholen wil helpen die willen onderzoeken of dit iets voor hun school is, of die al zover zijn dat ze deze mogelijkheid ook aan de ouders van hun school willen bieden.

Vanuit mijn nieuwe rol bij CPS kan ik scholen met raad en daad ondersteunen.

# Inspirerend 60-minutengesprek

Hoe werkt Leren met Ouders en wat zijn de ervaringen bij Scala? Ik vertel u er graag meer over en beantwoord graag uw vragen.

# Bezoek met andere schoolleiders een Scala-school 

Met enige regelmaat wordt ik door scholen, gemeenten en media benaderd of het mogelijk is om met eigen ogen te zien en te ervaren hoe leren met ouders er in de praktijk uitziet. Daarom organiseer ik een aantal malen per jaar een bezoek aan een Scala-school. U kunt ook als gast mee en vragen naar de ervaringen van leerkrachten, schoolleider of bestuurder. De volgende data staan gepland, steeds van 9 tot 11 uur:   2018
   - Donderdag 13 december Duinsprong

   2019
   - Vrijdag 25 januari Bussel
   - Dinsdag 26 februari Duinsprong
   - Woensdag 28 maart Bussel
   - Donderdag 16 mei Duinsprong
   - Vrijdag 14 juni Bussel

Wilt u een keer mee?
Laat dan uw gegevens achter (rechtsboven bij contactblok), dan neem ik contact met u op. 

   

# Hoe start u met Leren met Ouders? 

De belangrijkste stappen staan hier op een rij.“Leren met Ouders heeft Esther dat duwtje gegeven dat nodig was om zélf te geloven dat ze het kan.”

- Wilma Thomassen, moeder van Esther