Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Set de rollen van de leraar

Set: De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar

Bestelnummer:
32414
Onderwijssoort:
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs en Beroepsonderwijs
Auteur(s):
Uitgever/Jaar:
Materiaal:
2 boeken
ISBN:
Plaats in winkelmand € 44,95

Deze set bestaat uit De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar. Te bestellen voor een voordelige setprijs: van € 53,45 voor € 44,95!

Let op:
De zesde rol van de leraar is tijdelijk uitverkocht. Deze set is leverbaar vanaf 12 augustus 2019.

De vijf rollen van de leraar

Effectieve leraren vervullen in hun lessen vijf verschillende rollen. De leraar is: gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en afsluiter.

Het boek De vijf rollen van de leraar beschrijft voor elke rol op concrete, praktische wijze welk gedrag een effectieve leraar wel én niet vertoont. Ook worden talloze suggesties gegeven van manieren waarop de leraar zich de rollen, en het gedrag daarbij, kan eigen maken.

Leraren die zich deze rollen en het bijbehorende gedrag hebben eigen gemaakt, beïnvloeden het gedrag van leerlingen positief, waardoor zowel het leerproces als de leerlingresultaten verbeteren.

De zesde rol van de leraar

De leercoach

Naast zich kwalificeren in brede zin hebben leerlingen het ook nodig te weten hóe ze leren, wat hen motiveert en in welke situatie een aanpak succesvol is. Tijdens dit coachen onderscheidt de leraar cognitieve, metacognitieve en affectieve vaardigheden en begeleidt leerlingen naar autonoom en onafhankelijk denken over het eigen leergedrag. De zelfregulerende leerling is het perspectief.

Met de introductie van de zesde rol van de leraar, de leercoach, krijgt het coachen van het leerproces in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs de aandacht die het verdient. Om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren vorm te kunnen geven op school heeft het onderwijs ook deze zesde rol van de leraar nodig.

Kortingen

Als u meer exemplaren bestelt, krijgt u korting:

  • vanaf 5 sets: 10% korting

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)