Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven is complex en veeleisend. Goed lesgeven vraagt om vakmanschap. Het vraagt om leraren die zich steeds afvragen of ze (nog steeds) het goede doen. Het vraagt van leraren dat ze zich blijven ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden op pijl brengen en houden. Wat heb je als leraar in nodig om goed les te geven en hoe breng ik mijn ontwikkeling in kaart?

De onderstaande publicaties sluiten aan bij deze vragen. Professionaliteit ontwikkelen door middel van de vijf rollen van de leraar, omgaan met verschillen in het onderwijs, differentiëren, coachen, klassenmanagement, leiderschap, lerende leraren en bezieling in school. Een kleine greep uit de onderwerpen die in deze publicaties behandeld worden.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende
 1. 32406
  Meer informatie

  Kom maar op met je feedback

  € 29,90

  Feedback leren geven en ontvangen in het onderwijs

  Kom maar op met je feedback gaat over feedback in een professionele context en hoe het je kan helpen in het onderwijs effectiever en gelukkiger te worden.

 2. 32405
  Meer informatie

  De zesde rol van de leraar

  € 29,90

  De leercoach

  Deze uitgave geeft inzicht en concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten. Dit boek is het vervolg op de succesvolle CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar.

 3. Activerende en passende werkvormen
  Meer informatie

  Activerende en passende werkvormen

  € 29,90

  Naar meer variatie en motivatie in de les. Werken aan 21ste eeuwse vaardigheden

  Dit boek biedt op basis van een aantal theoretische principes, aanpakken en modellen om leerlingen te motiveren, te activeren, effectief te laten leren en variatie te brengen in de les.

 4. Differentiëren is te leren! (VO)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (VO)

  € 29,90

  Omgaan met verschillen in het voortgezet onderwijs

  Dit praktische handboek voor het voortgezet onderwijs geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiëren in uw lessen vorm te geven.

 5. Lesson Study
  Meer informatie

  Lesson Study

  € 29,90

  als effectieve vorm van teamleren

  Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot lerende organisatie.

 6. De vijf rollen van de leraar
  Meer informatie

  De vijf rollen van de leraar

  € 30,90

  Deze bestseller beschrijft op concrete en praktische wijze de vijf rollen van de leraar. Het helpt deze rollen en gedrag eigen te maken en zo het leerproces en de resultaten in de klas te verbeteren. Een rijke bron voor elke leraar die zijn professionaliteit verder wil ontwikkelen.

 7. Differentiëren is te leren - Cover
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (PO)

  € 29,90

  Omgaan met verschillen in het basisonderwijs

  Dit praktische basisboek maakt duidelijk hoe leerkrachten door middel van differentiëren hun onderwijs zo organiseren dat alle leerlingen tot hun recht komen.

 8. Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas
  Meer informatie

  Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas

  € 30,90

  Gedragsveranderingen van leerling en leerkracht in het basis- en speciaal onderwijs

  Het programma 'Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas’ is gebaseerd op de gedragstheorie en heeft als doel leerkrachten vaardiger te maken in het voorkomen en verminderen van probleemgedrag bij leerlingen in en buiten de klas.

 9. Coaching in het primair onderwijs
  Meer informatie

  Coaching in het primair onderwijs

  € 32,90

  Het begrip coaching, een vorm van directe begeleiding, wordt in dit boek in een breder kader geplaatst. Er wordt ingegaan op de vraag ‘wie is en wat doet een goede coach’ en komen vragen rond disfunctioneren en confronteren aan de orde.

 10. Het geheim van een goede coach
  Meer informatie

  Het geheim van een goede coach

  € 30,90

  De fases in het coachingsgesprek

  Dit boek behandelt de zeven fases van het coachingsgesprek stap voor stap. Door te werken met dit heldere model creëren coaches ruimte om verschillende interventiemethodieken toe te passen en optimaal gebruik te maken van hun expertise en intuïtie. Zo helpen zij gecoachten daadwerkelijk verder in hun leerproces.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende
(c) 2018 CPS Onderwijsontwikkeling en advies