Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven is complex en veeleisend. Goed lesgeven vraagt om vakmanschap. Het vraagt om leraren die zich steeds afvragen of ze (nog steeds) het goede doen. Het vraagt van leraren dat ze zich blijven ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden op pijl brengen en houden. Wat heb je als leraar in nodig om goed les te geven en hoe breng ik mijn ontwikkeling in kaart?

De onderstaande publicaties sluiten aan bij deze vragen. Professionaliteit ontwikkelen door middel van de vijf rollen van de leraar, omgaan met verschillen in het onderwijs, differentiëren, coachen, klassenmanagement, leiderschap, lerende leraren en bezieling in school. Een kleine greep uit de onderwerpen die in deze publicaties behandeld worden.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende
 1. Motivatie is een werkwoord
  Meer informatie

  Motivatie is een werkwoord

  € 22,50

  Wat kun je doen om leerlingen gemotiveerd te krijgen en te houden? Het boek Motivatie is een werkwoord geeft inzicht in wat motivatie is en welke factoren van invloed zijn op de motivatie van leerlingen.

 2. Differentiëren is te leren! (po)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (po)

  € 32,50

  Omgaan met verschillen in het basisonderwijs

  Dit boek beschrijft waarom differentiëren zo zinvol is voor alle leerlingen. Het boek gaat ook over hoe u kunt differentiëren en vooral over hoe u differentiatie organiseert.

 3. Lesson study
  Meer informatie

  Lesson Study

  € 32,50

  als effectieve vorm van teamleren

  Herziene editie met nieuwe praktijkervaringen en voorwoord van Makoto Yoshida, de grondlegger van Lesson Study. Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot lerende organisatie.

 4. 32406
  Meer informatie

  Kom maar op met je feedback

  € 23,95

  Feedback leren geven en ontvangen in het onderwijs

  Kom maar op met je feedback gaat over feedback in een professionele context en hoe het je kan helpen in het onderwijs effectiever en gelukkiger te worden.

 5. De zesde rol van de leraar
  Meer informatie

  De zesde rol van de leraar

  € 29,95

  De leercoach

  De zesde rol van de leraar, de leercoach, is van belang bij het vormgeven van gedifferentieerd-, gepersonaliseerd- en/of zelfregulerend leren op school. De leercoach ondersteunt hedendaags leren. Deze herziene uitgave biedt concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten.

 6. Set: De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar
  Meer informatie

  Set: De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar

  € 44,95

  De succesvolle uitgave 'De vijf rollen van de leraar' beschrijft vijf verschillende rollen: gastheer, presentator, dicacticus, pedagoog en afsluiter. Met 'De zesde rol van de leraar' wordt dit scala aan rollen uitgebreid met de leercoach.

 7. Activerende en passende werkvormen
  Meer informatie

  Activerende en passende werkvormen

  € 32,50

  Naar meer variatie en motivatie in de les. Werken aan 21ste eeuwse vaardigheden

  Dit boek biedt op basis van een aantal theoretische principes, aanpakken en modellen om leerlingen te motiveren, te activeren, effectief te laten leren en variatie te brengen in de les.

 8. Differentiëren is te leren! (vo/mbo)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

  € 32,50

  Omgaan met verschillen in het vo en mbo

  Deze herziene uitgave van Differentiëren is de leren! is geschikt voor het vo én mbo. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiëren in uw lessen vorm te geven.

 9. De vijf rollen van de leraar
  Meer informatie

  De vijf rollen van de leraar

  € 23,50

  Deze bestseller beschrijft op concrete en praktische wijze de vijf rollen van de leraar. Het helpt deze rollen en gedrag eigen te maken en zo het leerproces en de resultaten in de klas te verbeteren. Een rijke bron voor elke leraar die zich verder wil professionaliseren. Nu blijvend in prijs verlaagd: van € 30,90 voor € 23,50

 10. Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas
  Meer informatie

  Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas

  € 32,50

  Gedragsveranderingen van leerling en leerkracht in het basis- en speciaal onderwijs

  Het programma 'Gedragsveranderingen binnen en buiten de klas’ is gebaseerd op de gedragstheorie en heeft als doel leerkrachten vaardiger te maken in het voorkomen en verminderen van probleemgedrag bij leerlingen in en buiten de klas.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende