Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven
Lesson Study

Lesson Study

als effectieve vorm van teamleren

Bestelnummer:
32401
Onderwijssoort:
primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs
Auteur(s):
Henk Logtenberg en Linda Odenthal
Uitgever/Jaar:
CPS, 2016
Materiaal:
Boek: paperback, 17x24cm, 120 p.
ISBN:
9789065080004
Plaats in winkelmand € 29,90

Lesson Study

Lesson Study is een specifieke vorm van teamleren die over de hele wereld zijn waarde heeft bewezen. Ook in Nederland ontdekken steeds meer scholen de methode en de meerwaarde van Lesson Study.

Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot een lerende organisatie.

Sinds 2011 is Lesson Study in een stroomversnelling terechtgekomen. De focus is verplaatst 'van de les als een snel stromende rivier' naar de implementatie van het Lesson Study concept: 'meegaan met de stroming van de rivier'.

Lesson Study als effectieve vorm van teamleren

In deze publicatie vindt u een antwoord op de vraag wat Lesson Study is. Vanuit de theorie over teamleren wordt stap voor stap overgegaan naar de praktijk en de instrumenten die bij Lesson Study worden ingezet. Op deze wijze kan de kracht van Lesson Study aan de hand van de theorie over teamleren worden verklaard en wordt inzicht gegeven in de methode van Lesson Study zelf.

De praktijkvoorbeelden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geven een concreet beeld van de wijze waarop Lesson Study in de praktijk vorm krijgt. Met deze publicatie kan worden besloten Lesson Study in de school te introduceren. De publicatie bevat daarvoor handvatten en instrumenten.

Bekijk de inhoudsopgave, voorwoord en inleiding. (pdf)

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj) 
(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies