Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven
Differentiëren is te leren! (VO)

Differentiëren is te leren! (VO)

Omgaan met verschillen in het voortgezet onderwijs

Bestelnummer:
32407
Onderwijssoort:
voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs
Auteur(s):
Meike Berben en Mirjam van Teeseling
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, vernieuwd en herzien 2017
Materiaal:
boek: paperback, 136 p.
ISBN:
9789065080943
Plaats in winkelmand € 29,90

Dit praktische handboek voor het voortgezet onderwijs staat vol bouwstenen om differentiëren in uw lessen vorm te geven. Aan de slag gaan met differentiëren maakt u creatiever in het betrekken van leerlingen bij de les en het motiveren van leerlingen. Zo draagt u bij aan betere leeropbrengsten en vergroot u de kansen van al uw leerlingen.

Differentiëren in het voortgezet onderwijs

Ondanks de diverse schooltypes is differentiëren ook in het voortgezet onderwijs van belang. Er zijn wel degelijk verschillen tussen leerlingen in één klas, bijvoorbeeld in prestatie, motivatie of leervoorkeur. Door middel van differentiëren kunt u doelgericht verschil aanbrengen in het aanbod van de leerstof en de begeleiding en instructie aan deze verschillende leerlingen.

Praktisch basisboek voor docenten

Differentiëren is te leren! geeft antwoord op de vraag van docenten uit het voortgezet onderwijs om begeleiding op het gebied van differentiëren. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden. De auteurs beschrijven hoe u differentieert in instructie, verwerking en leertijd. Ook is er aandacht voor leervoorkeuren, toetsing en differentiatie schoolbreed.

Ook voor het primair onderwijs is een boek over differentiëren verschenen.

Ervaringen van docenten

Ervaringen van docenten die differentiëren:
“Ik heb meer tijd voor de leerlingen die het echt nodig hebben.”
“Ik ben minder moe na het geven van deze lessen.”
“De leerlingen zijn actief en enthousiast!”
“De leerlingen zijn meer taakgericht bezig.”

Docente aan het Bonaventuracollege F. de Jong schreef over de vorige editie:
"Differentiëren is te leren! is een lezenswaardig boek vol handige toepassingsmogelijkheden en inspirerende ideeën. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande inzichten met betrekking tot differentiëren. Het wijst je de weg als je je in een onderwerp verder wil verdiepen."

Bekijk de inhoudsopgave en de introductie.

Lezers over Differentiëren is te leren:

Docent Liemers College (Zevenaar):
"Duidelijke voorbeelden die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. Fijn!!"

Docent en Coördinator Talenttijd De Meerwaarde (Barneveld)
"Een fijn en goed leesbaar handboek met veel praktische voorbeelden."

Over de auteurs

Meike Berben is docent Nederlands en Frans en onderwijskundige. Nadat ze een aantal jaren als docent in het voortgezet onderwijs en NT2-onderwijs werkte, startte ze in 2011 bij CPS. Als consultant begeleidt ze docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs op het gebied van didactiek en taal. Haar specialismen zijn differentiëren in de les, ICT in de les, activerende didactiek en taalgericht vakonderwijs.

Mirjam van Teeseling studeerde Nederlandse taal en letterkunde. Als trainer, docent Nederlands, communicatieadviseur en bedrijfsjournalist werkte ze bij diverse organisaties, waaronder CPS. Sinds 2011 is ze eigenaar van het tekstbureau Tekst van Teeseling. Als allround tekstschrijver, journalist en (eind)redacteur zet ze zich in voor opdrachtgevers in onder meer de onderwijs- en zorgsector.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)