Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven
32405

De zesde rol van de leraar

De leercoach

Bestelnummer:
32405
Onderwijssoort:
voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Auteur(s):
Linda Odenthal, Susan Potiek en Ariena Verbaan
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, 2017
Materiaal:
boek: paperback, ca. 70 p.
ISBN:
9789065080561
Plaats in winkelmand € 29,90 € 22,50

Scholen staan voor de uitdaging leerlingen voor te bereiden op een snel veranderende en nog onbekende toekomst. Dit vraagt een proactieve houding om voortdurend passende vaardigheden te verwerven. Zicht krijgen op hóe je leert, wie je bent en welke keuzes je maakt, is hierbij van cruciaal belang.

De leercoach

In de rol van leercoach is de leraar zich hiervan sterk bewust. Naast zich kwalificeren in brede zin hebben leerlingen het ook nodig te weten hóe ze leren, wat hen motiveert en in welke situatie een aanpak succesvol is. Tijdens dit coachen onderscheidt de leraar cognitieve, metacognitieve en affectieve vaardigheden en begeleidt leerlingen naar autonoom en onafhankelijk denken over het eigen leergedrag. De zelfregulerende leerling is het perspectief.

Met de introductie van de zesde rol van de leraar, de leercoach, krijgt het coachen van het leerproces in het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs de aandacht die het verdient. Om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren vorm te kunnen geven op school heeft het onderwijs ook deze zesde rol van de leraar nodig.

Deze uitgave geeft inzicht en concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten. Dit boek is het noodzakelijk gewenste vervolg op de succesvolle CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar (Slooter, 2009). De zesde rol van de leraar maakt het leren in de 21ste eeuw weer completer.

De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar zijn ook verkrijgbaar als set met een voordelige setprijs.

Bekijk de inhoudsopgave en het voorwoord van De zesde rol van de leraar (pdf download).

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)