Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Gratis downloads
Speakerbox

Speakerbox

Bestelnummer:
RenD001
Onderwijssoort:
Voortgezet onderwijs
Auteur(s):
Riekelt de Boer, Carel van der Burg, Trees Haaksma, Virna Lizza Sol, Maartje Visser,
Uitgever/Jaar:
Amersfoort : CPS, 2008
Materiaal:
108 p.
ISBN:
€ 0,00

Deze publicatie is alleen digitaal beschikbaar en gratis te downloaden.

Deze publicatie is het resultaat van een opdracht van het ministerie van OCW om voorbeelden van gespreksvaardigheid te beschrijven die gekoppeld zijn aan de niveaubeschrijvingen van het Europees Referentiekader (ERK). Het ERK beschrijft wat taalleerlingen moeten kennen en kunnen om een taal te kunnen gebruiken voor communicatie en welke kennis en vaardigheden zij moeten ontwikkelen om daarbij doeltreffend te kunnen handelen.

Oefenen met taaltaken

In de praktijk blijkt het voor docenten lastig om in grote groepen gespreksvaardigheid te oefenen. Daarom besteden we ook veel aandacht aan klassenmanagement, didactiek en specifieke werkvormen. Een veelgestelde vraag is tevens hoe een taalleerling weet dat hij bij het oefenen van gespreksvaardigheid vooruitgang boekt. We beschrijven hulpmiddelen waarmee de vorderingen gemeten kunnen worden. Een groot gedeelte van deze publicatie bevat taaltaken waarmee taalleerlingen kunnen oefenen. We wijzen er nadrukkelijk op dat deze taken alleen een richting aangeven en de docent alle ruimte bieden om naar eigen inzicht en schoolcultuur aan te vullen.

In afstemming met APS en SLO zijn voorbeelden gemaakt voor gespreksvaardigheid. Daarbij heeft CPS deze voorbeelden gemaakt voor de niveaus A1 en A2. De niveaubeschrijvingen zijn eenduidig en maken geen onderscheid tussen vmbo, havo of vwo.

Deze publicatie is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van OCW en gratis te downloaden.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)