Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken

Alle boeken

CPS Uitgeverij 

CPS Uitgeverij brengt praktische boeken uit voor onderwijsprofessionals die beter willen worden in hun vak. De boeken zijn geschreven door adviseurs van CPS die de meest recente inzichten en actuele kennis aanvullen met een flinke dosis praktijkervaring. De theorie in deze boeken wordt altijd aangevuld met herkenbare praktijkvoorbeelden, tips, reflectievragen, werkvormen en handige bijlagen.

Zoek een boek
U kunt een boektitel zoeken via de zoekbalk hierboven of selecteren op een thema aan de linkerzijde. 

 1. De zes rollen van de leraar in de praktijk
  Meer informatie

  De zes rollen van de leraar in de praktijk

  De basis op orde voor ontwerpen en geven van effectief, eigentijds onderwijs

  Bekend met het populaire De vijf rollen van de leraar? Dit is de volwaardige opvolger van CPS. Je krijgt inzicht in wat van een leraar wordt gevraagd en hoe de zes rollen je helpen je vak succesvol uit te voeren.

  € 29,90
 2. Projectmanagement in het onderwijs
  Meer informatie

  Projectmanagement in het onderwijs

  Projectleider op school, hoe doe je dat?

  Dit boek is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij projecten in school en daar met resultaat en plezier aan wil werken. Voor een geslaagd project is een goede projectstructuur net zo belangrijk als energie en creativiteit van de projectmedewerkers.

  € 33,50
 3. Cover coachen op de zes rollen van de leraar
  Meer informatie

  Coachen op de zes rollen van de leraar

  De coach van de leraar krijgt in dit boek vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren. Omdat gedrag wortelt in overtuigingen, wordt ook besproken hoe je kunt coachen op onderliggende helpende of juist belemmerende overtuigingen. Er is specifiek aandacht voor coaching gericht op startende of juist ervaren leraren.

  € 33,50
 4. Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel
  Meer informatie

  Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel

  Doel van het Ken je kwaliteitenspel is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld.

  € 34,95
 5. De zesde rol van de leraar
  Meer informatie

  De zesde rol van de leraar

  De leercoach

  De zesde rol van de leraar, de leercoach, is van belang bij het vormgeven van gedifferentieerd-, gepersonaliseerd- en/of zelfregulerend leren op school. De leercoach ondersteunt hedendaags leren. Deze herziene uitgave biedt concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten.

  € 34,50
 6. Differentieren is te leren vo mbo
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

  Omgaan met verschillen in het vo en mbo

  Deze nieuwe uitgave van Differentiëren is de leren! is geschikt voor het vo én mbo. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

  € 33,95
 7. Klassenmanagement in de basisschool
  Meer informatie

  Klassenmanagement in de basisschool

  Fundament voor effectief onderwijs

  Dit boek beschrijft de belangrijkste elementen van klassenmanagement in relatie tot effectief onderwijs. De publicatie is een gedegen bron voor pabo-studenten en voor leerkrachten die hun klassenmanagement verder willen ontwikkelen.

  € 33,50
 8. Kaartspel Startgesprek
  Meer informatie

  Kaartspel Startgesprek

  Ouderbetrokkenheid 3.0

  Het Kaartspel Startgesprek Ouderbetrokkenheid 3.0 van CPS is een handig hulpmiddel, waarmee je als leerkracht gemakkelijk open en effectieve gesprekken op gang brengt. Het spel bevat 45 kaarten met daarop allerlei gesprekssuggesties voor de onder-, midden- en bovenbouw.

  € 22,50
 9. Activerende en passende werkvormen
  Meer informatie

  Activerende en passende werkvormen

  Naar meer variatie en motivatie in de les. Werken aan 21ste eeuwse vaardigheden

  Dit boek biedt op basis van een aantal theoretische principes, aanpakken en modellen om leerlingen te motiveren, te activeren, effectief te laten leren en variatie te brengen in de les.

  € 34,50
 10. Formatief toetsen in de les (2020)
  Meer informatie

  Formatief toetsen in de les

  Toetsen van het leren, om te leren

  Wil jij weten hoe je formatief toetsen kunt toepassen in jouw lessen? In Formatief toetsen in de les introduceren de auteurs een model van formatief toetsen om dit cyclische proces zichtbaar te maken en om te kunnen gebruiken bij het ontwerpen van jouw lessen. Dit boek is geschikt voor beginners, maar biedt zeker ook de ervaren docent nieuwe inzichten en handvatten.

  € 33,50