Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken

Alle boeken

CPS Uitgeverij 

CPS Uitgeverij brengt praktische boeken uit voor onderwijsprofessionals die beter willen worden in hun vak. De boeken zijn geschreven door adviseurs van CPS die de meest recente inzichten en actuele kennis aanvullen met een flinke dosis praktijkervaring. De theorie in deze boeken wordt altijd aangevuld met herkenbare praktijkvoorbeelden, tips, reflectievragen, werkvormen en handige bijlagen.

Zoek een boek
U kunt een boektitel zoeken via de zoekbalk hierboven of selecteren op een thema aan de linkerzijde. 

 1. Formatief handelen in de les
  Meer informatie

  Formatief handelen in de les

  Toetsen van het leren, om te leren

  Wil jij weten hoe je formatief handelen kunt toepassen in jouw lessen? In deze uitgave introduceren de auteurs een model van formatief handelen om dit cyclische proces zichtbaar te maken en om te kunnen gebruiken bij het ontwerpen van jouw lessen. Dit boek is geschikt voor beginners, maar biedt zeker ook de ervaren docent nieuwe inzichten en handvatten.

  € 33,95
 2. De leercoach
  Meer informatie

  De leercoach

  De zesde rol van de leraar

  Dit boek beschrijft kennis en praktische methodieken over (zelfregulerend) leren, leercoaching en leerstrategieën die bijdragen aan het creëren van eigenaarschap en zelfregulatie bij leerlingen. Daarnaast behandelt dit boek de bijbehorende vaardigheden om de lerende te trainen en te begeleiden (coachen).

  € 34,95
 3. De zes rollen van de leraar in de praktijk
  Meer informatie

  De zes rollen van de leraar in de praktijk

  De basis op orde voor ontwerpen en geven van effectief, eigentijds onderwijs

  Bekend met het populaire De vijf rollen van de leraar? Dit is de volwaardige opvolger van CPS. Je krijgt inzicht in wat van een leraar wordt gevraagd en hoe de zes rollen je helpen je vak succesvol uit te voeren.

  € 29,90
 4. Focus op het schrijfproces
  Meer informatie

  Focus op het schrijfproces

  Leerlingen begeleiden in schrijfvaardigheid

  Schrijfvaardigheid goed neerzetten binnen het schrijfonderwijs en de ontwikkeling van de leerlingen monitoren, is voor veel leraren een grote uitdaging. Focus op het schrijfproces biedt hiervoor een heldere en praktische aanpak met het vijffasenmodel

  € 29,95
 5. Cover coachen op de zes rollen van de leraar
  Meer informatie

  Coachen op de zes rollen van de leraar

  De coach van de leraar krijgt in dit boek vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren. Omdat gedrag wortelt in overtuigingen, wordt ook besproken hoe je kunt coachen op onderliggende helpende of juist belemmerende overtuigingen. Er is specifiek aandacht voor coaching gericht op startende of juist ervaren leraren.

  € 33,50
 6. De schoolcoach cover
  Meer informatie

  De schoolcoach

  Praktijkboek voor het coachen van leraren

  De schoolcoach; Praktijkboek voor het coachen van leraren biedt je inzicht, overzicht en vaardigheden hoe je collega’s kunt coachen bij hun ontwikkeling als leraar (po, vo en mbo). Je leert hoe je een coachingstraject inricht en opstart, vervolgens hoe je het coachgesprek goed structureert en voert.

  € 47,95
 7. Projectmanagement in het onderwijs
  Meer informatie

  Projectmanagement in het onderwijs

  Projectleider op school, hoe doe je dat?

  Dit boek is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij projecten in school en daar met resultaat en plezier aan wil werken. Voor een geslaagd project is een goede projectstructuur net zo belangrijk als energie en creativiteit van de projectmedewerkers.

  € 33,50
 8. Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel
  Meer informatie

  Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel

  Doel van het Ken je kwaliteitenspel is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld.

  € 34,95
 9. Differentieren is te leren vo mbo
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

  Omgaan met verschillen in het vo en mbo

  Deze nieuwe uitgave van Differentiëren is de leren! is geschikt voor het vo én mbo. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

  € 33,95
 10. Klassenmanagement in de basisschool
  Meer informatie

  Klassenmanagement in de basisschool

  Fundament voor effectief onderwijs

  Dit boek beschrijft de belangrijkste elementen van klassenmanagement in relatie tot effectief onderwijs. De publicatie is een gedegen bron voor pabo-studenten en voor leerkrachten die hun klassenmanagement verder willen ontwikkelen.

  € 33,50