Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Spelling op z'n best

Spelling op z'n best

Zeven bouwstenen voor effectief spellingonderwijs

Bestelnummer:
32436
Onderwijssoort:
Primair onderwijs
Auteur(s):
Marjolein Korstanje en Tseard Veenstra
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, 2020
Materiaal:
Boek
ISBN:
9789065081735
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 33,50

Zeven bouwstenen voor effectief spellingonderwijs

Hoe kunnen basisscholen hun spellingonderwijs blijvend verbeteren? Hoe zorgen zij ervoor dat hun leerlingen niet alleen tijdens de spellinglessen correct spellen, maar ook als zij hun eigen tekstproducten aan het vervaardigen zijn?

Dit boek laat zien hoe iedere basisschool het spellingonderwijs met behulp van zeven bouwstenen zó kan vormgeven, dat de spellingprestaties van leerlingen verbeteren. Het toegankelijk geschreven boek is gelardeerd met vele herkenbare voorbeelden en concrete tips. Spelling op z'n best sluit aan bij veelgebruikte spellingmethodes zoals Taal actief en Spelling op maat.

Geactualiseerde versie 2020

CPS heeft Spelling op z'n best in 2012 uitgebracht. Deze versie is in 2020 geactualiseerd. 

Referentiekader Taal

Correct kunnen spellen is een vaardigheid die in onze maatschappij van groot belang wordt geacht. Niet voor niets is spelling een van de elementen van het Referentiekader Taal. Daarin staat beschreven wat leerlingen in opeenvolgende fasen van het taalonderwijs moeten kennen en kunnen.

Streven naar betere resultaten

Basisscholen besteden veel tijd aan spelling. Toch laten de resultaten van hun leerlingen soms te wensen over. Veel scholen willen daarom graag werken aan het verbeteren van hun spellingonderwijs. In de praktijk weten ze echter niet altijd hoe ze dit moeten aanpakken. Spelling op z’n best helpt hen op weg. De auteurs laten zien hoe scholen hun spellingopbrengsten kunnen verhogen met behulp van zeven ‘bouwstenen’: doelen, tijd, aanbod, instructie, differentiatie, monitoring en transfer.

Tips en inspiratie

Spelling op z’n best is geschreven voor leerkrachten en interne begeleiders die het spellingonderwijs een impuls willen geven. Schoolleiders vinden in deze publicatie handreikingen voor het borgen van effectief spellingonderwijs.

Over de auteurs

Taalspecialisten Marjolein Korstanje en Tseard Veenstra begeleiden scholen bij het verbeteren van hun (spelling)onderwijs. Hun ervaringen liggen aan de basis van dit boek.

Bijlagen

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)