Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Grijp de rekenkansen

Grijp de rekenkansen

Bestelnummer:
32348
Onderwijssoort:
Voortgezet onderwijs
Auteur(s):
Jarise Kaskens en Ria Brandt
Uitgever/Jaar:
CPS, 2012
Materiaal:
Boek: paperback, 237 p.
ISBN:
9789065086464
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 24,95

De referentieniveaus rekenen in het voortgezet onderwijs

Het is essentieel dat docenten in het voortgezet onderwijs de vaardigheden die leerlingen in het basisonderwijs hebben opgedaan, goed onderhouden én uitbreiden. Maar hoe zorgt u daarvoor?Het boek Grijp de rekenkansen geeft heldere informatie en praktische handvatten op het gebied van de didactiek, instructie en organisatie van rekenen in het voortgezet onderwijs.

Duidelijk wordt ook dat álle docenten een positieve bijdrage kunnen leveren aan betere rekenvaardigheden van leerlingen. Goede rekenvaardigheden zijn immers van belang voor heel veel vakken.

Bekijk de inhoudsopgave en lees alvast hoofdstuk 1 met de globale inhoud van het referentiekader en de praktische vertaalslag naar uw school.

Let op: dit boek kunt u samen met de uitgave Met de referentieniveaus naar schoolsucces aanschaffen voor een aantrekkelijke setprijs.
Naar de set

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • de referentieniveaus rekenen
  • de doorlopende rekenleerlijn tussen primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs
  • rekendidactiek
  • instructie
  • omgaan met zwakke en sterke rekenaars.

Handig katern

De auteurs benadrukken dat het essentieel is dat docenten in het voortgezet onderwijs de vaardigheden die leerlingen in het basisonderwijs hebben opgedaan, goed onderhouden én uitbreiden. In een handig rekenkatern achterin het boek staat dan ook hoe leerlingen in het basisonderwijs hebben leren rekenen.

Extra digitaal materiaal

Bij deze uitgave kunt u extra digitaal materiaal downloaden. Hiervoor is een speciale pagina met bijlagen aangemaakt. U vindt er bijvoorbeeld tips voor het observeren van een rekenles en een kijkwijzer voor leraren die elkaars rekenlessen bezoeken.
Ga naar het overzicht Bijlagen 'Grijp de rekenkansen

Bedoeld voor

Het boek is bedoeld voor alle docenten (in opleiding), rekencoördinatoren, rekencoaches, teamleiders en zorgcoördinatoren in het voortgezet onderwijs.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)