Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Projectmanagement in het onderwijs

Projectmanagement in het onderwijs

Projectleider op school, hoe doe je dat?

Bestelnummer:
32442
Onderwijssoort:
Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs, Beroepsonderwijs. Wetenschappelijk onderwijs
Auteur(s):
Linda van Tuyl en Sander van Veldhuizen
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, 2021 (herziene editie van ISBN 9789065086280)
Materiaal:
Paperback
ISBN:
9789065082145
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 33,50

Projectmatig werken is uitermate geschikt voor ontwikkeltrajecten in het onderwijs, zeker nu er extra veel projecten gestart worden vanuit de NPO-gelden. Maar hoe doe je dat, succesvol en met plezier projecten leiden op school? Projectmanagement in het onderwijs geeft antwoord. Dit boek is bruikbaar voor projectmanagers (en die in spé) in alle onderwijsorganisaties, van basisscholen tot universitaire opleidingen. Theoretische kennis, checklists, voorbeelden en praktische tips wisselen elkaar af.

Bekijk hier de inhoudsopgave, het voorwoord en de leeswijzer (.pdf bestand)

Projectmanagement in het onderwijs
Dit boek is voor iedereen die betrokken is bij projecten binnen het onderwijs, de school. Het bestaat uit twee delen. In het eerste deel van Projectmanagement in het onderwijs staan de uitgangspunten en kenmerken van een project en van projectmatig werken centraal. De auteurs geven antwoord op vragen als ‘Wat is een project?’ en ‘Wat is projectmanagement?’ en laten je, aan de hand van theorie en praktijk, zien hoe projectmatig werken de kwaliteit van het onderwijs versterkt. Ook krijg je tips van succesvolle projectleiders op scholen.

Het tweede deel van Projectmanagement in het onderwijs is praktisch. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en aanbevelingen wordt de ‘drietrapsraket’ van een project, denken – doen – afsluiten, behandeld. Je leert hoe je een project voorbereidt, je krijgt inzicht in de basiselementen van een projectplan én je ontdekt hoe je een project leidt en afsluit.

Projectmanagement in het onderwijs is verrijkt met talloze voorbeelden, bedoeld om jou in je rol van projectmanager te prikkelen en te inspireren.

Over de auteurs van Projectmanagement in het onderwijs
Linda van Tuyl vervulde verschillende functies in primair en voorgezet onderwijs. Zij werkt sinds 2005 als trainer, adviseur en coach bij CPS. Ze vervult interim directiefuncties, ondersteunt schoolleiders en projectleiders bij kwaliteits- en opbrengstgericht werken. Daarnaast werkt zij als programmamanager.

Sander van Veldhuizen vervulde diverse functies in het voortgezet onderwijs. Daarnaast werkte hij als projectmanager bij een leermiddelendistributeur. Sinds 2008 werkt hij als trainer, coach en adviseur bij CPS. Hij traint docenten en schoolleiders in hun rol als projectmanager en adviseert bij kwaliteitsvraagstukken.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)