Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

Omgaan met verschillen in het vo en mbo

Bestelnummer:
32425
Onderwijssoort:
voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs
Auteur(s):
Meike Berben en Mirjam van Teeseling
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, 2018 (herziene uitgave)
Materiaal:
boek: paperback, 136 p.
ISBN:
9789065081629
Plaats in winkelmand € 32,50

Deze herziene uitgave van Differentiëren is te leren! is geschikt gemaakt voor het mbo en er is een trefwoordenijst toegevoegd. 

Dit boek maakt duidelijk dat differentiëren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs – hoe ingewikkeld soms ook – écht mogelijk is. Als u de kunst van het differentiëren eenmaal verstaat, draagt u bij aan betere leeropbrengsten en vergroot u de kansen van al uw leerlingen.

Differentiëren in het vo en mbo
Lang is gedacht dat differentiëren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs niet nodig is. Leerlingen gaan naar de basisschool immers al naar diverse schooltypes. Maar veel docenten weten inmiddels beter: er zijn wel degelijk verschillen tussen leerlingen in één klas, bijvoorbeeld in beheersingsniveau, motivatie, interesse of leesvoorkeur.

Praktische handvatten voor differentiatie in het vo en mbo
Hoe stemt u af op die verschillen en hoe haalt u het maximale uit de leerlingen? Dit praktische boek geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiatie in uw lessen vorm en inhoud te geven. De auteurs beschrijven hoe u differentieert in instructie, verwerking en leertijd. Ook is er aandacht voor leesvoorkeuren, formatieve toetsing, differentiatie met ICT en differentiatie schoolbreed.

Bekijk de inhoudsopgave en het voorwoord.

Over de auteur Meike Berben
Meike Berben is docent Nederlands en Frans en onderwijskunde. Nadat ze een aantal jaren als docent in het voortgezet onderwijs en NT2-onderwijs werkte, startte ze in 2011 bij CPS. Als consultant begeleidt ze docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs op het gebied van didactiek en taal. Haar specialismen zijn differentiëren in de les, ICT in de les, activerende didactiek en taalgericht vakonderwijs.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)