Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Afbeelding set lezen

Set: Leeskilometers maken op school en Beter lezen, beter leren

Bestelnummer:
32415
Onderwijssoort:
Basisonderwijs | Voortgezet onderwijs | Vmbo
Auteur(s):
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgever
Materiaal:
Set van 2 boeken
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 54,50

Deze set bestaat uit Leeskilometers maken op school en Beter lezen beter leren. Nu te bestellen voor een voordelige setprijs: van € 65 voor € 54,50!

Leeskilometers maken op school

Is lezen iets wat moet? Of iets wat mag? Plezier in lezen is het beste startpunt voor leerlingen om veel leeskilometers te gaan maken en zo hun leesvaardigheid bijna moeiteloos te verbeteren. In de aanpak Vrij lezen staat leesplezier centraal. Scholen die deze aanpak hebben ingevoerd, zien de leesmotivatie van hun leerlingen opvallend toenemen. In Leeskilometers maken op school wordt stap voor stap beschreven hoe u de aanpak Vrij lezen op school kunt invoeren, inclusief inspirerende ervaringsverhalen van andere scholen.

Beter lezen beter leren

Iedere docent in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs heeft te maken met leerlingen die onvoldoende leesvaardig zijn. Deze leerlingen begrijpen teksten en toetsvragen niet goed, zodat hun leerprestaties onder de maat zijn. Dat gebeurt niet alleen bij Nederlands, maar bij alle vakken. Daarnaast worden ook examens steeds taliger. Beter lezen beter leren laat zien hoe alle (vak)docenten de leesvaardigheid van hun leerlingen kunnen verbeteren.

Onderzoek Leesbevordering

Onderzoek onder vmbo docenten Nederlands laat zien dat leesbevordering belangrijk wordt gevonden. Ondanks het enthousiasme waarmee docenten werken aan leesbevordering ervaren zij wel drempels. Waaronder het 'suffe' imago van lezen, een te laag leesniveau en een gebrek aan tijd binnen het lesprogramma. (Lezen op het vmbo. Een stand van zaken. Stichting Lezen, 2018). De twee publicaties uit de set kunnen hierbij helpen.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)