Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Differentiëren is te leren! (po)

Differentiëren is te leren! (po)

Omgaan met verschillen in het basisonderwijs

Bestelnummer:
32418
Onderwijssoort:
primair onderwijs
Auteur(s):
Aafke Bouwman, Boudewijn Hogeboom, Els Loman
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, november 2021 (4e druk, herziene versie)
Materiaal:
boek: paperback, 181 p.
ISBN:
9789065081377
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 33,50

Wat is differentiëren?

Differentiëren is de praktische uitwerking van het omgaan met de verschillende onderwijsbehoeften van leerlingen. Differentiatie is nodig om leerlingen optimaal te laten leren en zich goed te laten ontwikkelen. Sterker nog: u zult wel moeten differentiëren, omdat het huidige curriculum is afgestemd op de gemiddelde leerling. Eén van de meest prangende vragen van veel leerkrachten is daarom: hoe kom ik tegemoet aan de verschillen tussen leerlingen zodat zij allemaal optimale prestaties behalen?

Differentiëren is te leren!

De noodzaak om te differentiëren is groter dan ooit. Het nieuwe onderzoekskader van de inspectie, de Wet op de beroepen in het onderwijs en de Wet passend onderwijs zijn wat dat betreft glashelder: leerkrachten moeten differentiëren om goed tegemoet te komen aan de verschillen tussen leerlingen.

Sinds in 2013 de eerste versie van dit boek verscheen, is er veel gebeurd. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld qua digitale hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Alle reden om een nieuwe, geheel herziene editie te maken waarin nieuwe inzichten en ontwikkelingen zijn verwerkt! 

Deze herziene editie is wederom een praktisch basisboek, waarmee leerkrachten stap voor stap leren hoe zij kunnen differentiëren voor de sterke leerling en voor de leerling die extra uitleg, oefenstof en feedback nodig heeft. Vertrekpunt is de basisles, die uiteraard op orde moet zijn.

Bekijk de inhoudsopgave, het voorwoord en de voorbeeldpagina's

Van Differentiëren is te leren is ook een versie verschenen voor het voortgezet onderwijs.

De herziene versie van Differentiëren is te leren is gerecenseerd door Leontine le Blanc (remedial teacher en specialist in lees- en spellingonderwijs bij Leesadvies) in het Tijdschrift voor Remedial Teaching (2019, nummer 4). Lees hier de lovende recensie.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)