Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Motivatie is een werkwoord

Motivatie is een werkwoord

Bestelnummer:
32422
Onderwijssoort:
Voortgezet onderwijs en mbo
Auteur(s):
Alexander Minnaert, Linda Odenthal
Uitgever/Jaar:
Amersfoort: CPS Uitgeverij, 2022 (5de druk)
Materiaal:
Boek: 76 pagina's
ISBN:
9789065081537
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 24,95

Motivatie van leerlingen is op scholen bijna dagelijks een onderwerp van gesprek. Misschien juist omdat het zo ongrijpbaar is. Motivatie verschilt van moment tot moment, hangt af van verschillende factoren en is een continue uitdaging. Bijna iedere ongemotiveerde leerling is meestal wel gemotiveerd te krijgen, maar het is onvoldoende je daarvoor alleen op de leerling te richten. De leerling, de leraar en de hele school moeten continu aan motivatie werken. Daarover gaat dit boek Motivatie is een werkwoord.

Wat kun je als leraar en wat kun je als school doen om leerlingen gemotiveerd te krijgen en te houden? Het boek geeft inzicht in wat motivatie is, welke factoren van invloed zijn op de motivatie van leerlingen en waar leraren wel of geen invloed op hebben. Voorbeelden uit de praktijk illustreren de theorie. Ook bevat het boek concrete handvatten voor leraren en voor scholen. Het boek is bedoeld voor leraren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs.

In deze vierde druk zijn een aantal aanvullingen opgenomen op grond van ervaringen en feedback van cursisten in de CPS-training ‘Leerlingen motiveren’.

Over de auteur

De auteur is Alexander Minnaert; hoogleraar orthopedagogiek en klinische onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onder meer onderzoek naar passend onderwijs, leeromgevingen, de relatie tussen docent en leerling en naar motivatie en emotie bij leren.

Bekijk hier de inhoudsopgave, het voorwoord en enkele voorbeeldpagina's van hoofdstuk 1.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)