Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Leiderschap

Leiderschap

Leiderschap

In deze categorie vindt u publicaties met betrekking tot verschillende soorten leiderschap. Zo is er in de boeken van de serie ‘The leader in me’ aandacht voor persoonlijk leiderschap. Daarnaast biedt CPS Uitgeverij publicaties met aandacht voor kwaliteitsverbetering, professionalisering, coaching en de rol van de school in de samenleving.

Wat is het geheim van een goede coach? Hoe pakt u projectmanagement aan op school? Hoe te investeren in opbrengstgerichtheid? Hoe stimuleert u persoonlijk leiderschap? U leest het in onderstaande publicaties.

 1. Coachen op de rollen van de leraar
  Meer informatie

  Coachen op de rollen van de leraar

  Effectief gedrag van de leraar en coaching daarop, zowel van de beginnende als de ervaren leraar, daarover gaat dit boek. De herziening is uitgebreid met enige theoretische onderbouwing op de optiek van het coachen en het werken met helpende overtuigingen.

  € 32,50
 2. The Leader in Me (Nederlandse editie)
  Meer informatie

  The Leader in Me (Nederlandse editie)

  Hoe 7 gewoonten zorgen voor (persoonlijk) leiderschap bij leerlingen

  The Leader in Me is een procesaanpak die staf, leerlingen en ouders betrekt bij het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen in de eenentwintigste eeuw nodig hebben. De aanpak is gebaseerd op de zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

  € 28,99
 3. Gouden regels voor een sterke school - editie basisonderwijs -
 4. Gouden regels voor een sterke school - editie voortgezet onderwijs -
  Meer informatie

  Gouden regels voor een sterke school - editie voortgezet onderwijs -

  Dit boek presenteert vijf gouden regels voor een sterke school. Deze gouden regels geven, op een toegankelijke manier, inzicht in de factoren die cruciaal zijn voor schoolsucces in het voortgezet onderwijs.

  € 29,95
 5. Projectmanagement in het onderwijs
  Meer informatie

  Projectmanagement in het onderwijs

  Projectleider op school, hoe doe je dat?

  Dit boek is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij projecten in school en daar met resultaat en plezier aan wil werken. Voor een geslaagd project is een goede projectstructuur net zo belangrijk als energie en creativiteit van de projectmedewerkers.

  € 33,50
 6. Een baard maakt nog geen filosoof
  Meer informatie

  Een baard maakt nog geen filosoof

  Vijf bouwstenen voor effectief schoolleiderschap

  Dit boek geeft inspirerende aanwijzingen om een resultaatgerichte schoolleider te zijn. De vijf bouwstenen voor effectief schoolleiderschap zijn onmisbaar in uw praktijk als schoolleider. Ze geven u een duidelijke richting aan waarin u zich verder kunt ontwikkelen. Een praktisch en bevlogen boek waarmee u direct aan de slag kunt.

  € 24,95
 7. Actief personeelsbeleid
  Meer informatie

  Actief personeelsbeleid

  Handboek voor leiders

  Dit boek stimuleert leiders in scholen om actief, onderbouwd en vanuit een integrale benadering het personeelsbeleid in de school te optimaliseren.

  € 32,50
 8. Bang voor boos - cover
  Meer informatie

  Bang voor Boos?

  De invloed van emoties op de veiligheid in de school

  Veiligheid is een belangrijk thema in het onderwijs. De overheersende mening is dat de oplossing voor het tegengaan van geweld in scholen niet ligt in detectiepoortjes of intensivering van wapencontroles. Maar wat werkt dan wel? Hoe wordt of blijft de school een veilige plek om te zijn?

  € 23,50
 9. Happy kids posterset
  Meer informatie

  Poster Boom van de 7 gewoonten (A1)

  Wil jij de zeven eigenschappen van effectief (persoonlijk) leiderschap in de klas of in jouw team onder de aandacht brengen? Hang dan de prachtige poster Boom van de 7 gewoonten op!

  € 11,95