Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Leiderschap
Gouden regels voor een sterke school - editie basisonderwijs -

Gouden regels voor een sterke school - editie basisonderwijs -

Bestelnummer:
32342
Onderwijssoort:
Primair onderwijs
Auteur(s):
Ton van den Hout en Pieter Gerrits
Uitgever/Jaar:
Amersfoort : CPS, 2011
Materiaal:
paperback, 147 p.
ISBN:
9789065086396
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 24,50

Samenwerken aan opbrengstgericht onderwijs

Hoe zorgen basisscholen ervoor dat leerlingen goede resultaten (blijven) behalen? Wat kunnen basisscholen doen om te voorkomen dat ze afglijden? En hoe houden hun verbeteringen écht stand?

Het boek Gouden regels voor een sterke school laat zien hoe iedere schoolorganisatie – zwak, gemiddeld of excellent - zo kan worden ingericht, dat op alle vlakken hogere opbrengsten ontstaan. De auteurs beschrijven op een toegankelijke manier zeven gouden regels, die bepalend zijn voor blijvend schoolsucces. Ze baseren zich daarbij op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring met verbetertrajecten op basisscholen.

Met de praktische handreikingen blijven schoolleiders, interne begeleiders, leerkrachten en bestuurders gefocust op één doel: het beste uit alle leerlingen halen.

Bekijk de inhoudsopgave en het voorwoord

'Het boek is prettig geschreven. Het is heel goed bruikbaar in de dagelijkse praktijk.'
(recensie in Beter Begeleiden Digitaal van de LBBO)

Lees ook de recensie in het blad Beter begeleiden van de vereniging LBIB.

Opbrengstgericht werken

Het verhogen van leeropbrengsten is een actueel thema. Niet alleen omdat scholen zelf meer invloed willen uitoefenen op het leren van leerlingen, maar ook omdat ze daartoe worden aangezet door de Onderwijsinspectie. Opbrengstgericht werken staat prominent op de politieke agenda.

Afglijden voorkomen

In de dagelijkse praktijk ervaren veel scholen echter dat het best lastig kan zijn om de resultaten van het onderwijs te verbeteren. Zwakke scholen weten niet goed waar te beginnen en vragen zich af hoe ze verder afglijden kunnen voorkomen. Sterke scholen willen weten hoe ze hun succes kunnen vasthouden en uitbouwen. Gouden regels voor een sterke school helpt al deze scholen op weg. De auteurs formuleerden zeven succesfactoren en ontwikkelden een integraal model waarmee scholen hun leeropbrengsten verhogen.

Herkenbaar en concreet

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor schoolleiders, interne begeleiders en bestuurders. Maar ook leerkrachten vinden er vele herkenbare cases, concrete suggesties en handige instrumenten.

Over de auteurs

Pieter Gerrits en Ton van den Hout (CPS) hebben veel ervaring in het begeleiden van integrale schoolverbetertrajecten. Zij bezochten tientallen scholen en legden honderden klassenbezoeken af waar het van minder naar beter ging. En van beter naar heel goed. Hun ervaringen vormen de grondslag van dit boek.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)