Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Leiderschap
The Leader in Me (Nederlandse editie)

The Leader in Me (Nederlandse editie)

Hoe 7 gewoonten zorgen voor (persoonlijk) leiderschap bij leerlingen

Bestelnummer:
32402
Onderwijssoort:
Primair onderwijs
Auteur(s):
Stephen R. Covey / Sean Covey, Muriel Summers, David K. Hatch. Vertaling Inez Platzer & Vanja Walsmit
Uitgever/Jaar:
Business contact, 2015
Materiaal:
Boek: paperback, 256 pag.
ISBN:
9789047008385
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 28,99

The Leader in Me (Nederlandse editie)

In het onderwijs ligt de focus terecht niet meer op kennisoverdracht alleen. De maatschappij vraagt van onze kinderen onder meer dat ze eigen verantwoordelijkheid nemen, probleemoplossend kunnen denken en goed kunnen samenwerken.

Schoolprogramma’s zijn daar niet altijd voldoende op toegerust. The Leader in Me is een procesaanpak die directie, leraren, leerlingen en ouders betrekt bij het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen in de eenentwintigste eeuw nodig hebben. Deze aanpak is gebaseerd op de zeven eigenschappen van effectief leiderschap en wordt wereldwijd succesvol toegepast.

Kennis, schoolcultuur en levensvaardigheden

In dit boek roepen de auteurs op om met een frisse blik te kijken naar drie snel veranderende uitdagingen: kennis, schoolcultuur en levensvaardigheden. In de wereld van vandaag moeten leerlingen niet alleen feiten kennen, maar ook weten hoe ze deze kunnen toepassen in bijzondere situaties. De ontwikkeling van een goede schoolcultuur vereist tegenwoordig een proactieve houding en er klinkt een steeds dringender roep om persoonlijke en interpersoonlijke vaardigheden te onderwijzen op scholen. The Leader in Me helpt scholen om deze uitdagingen effectiever aan te pakken.

Lees hier het voorwoord van The Leader in Me.

Over de auteurs

De bestseller De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey werd uitgeroepen tot het meest invloedrijke leiderschapsboek van de twintigste eeuw. Zijn zoon Sean Covey leidt de divisie Education van het bedrijf. David K. Hatch is daar global director of strategic initiatives. Muriel Summers is sinds 1998 directrice van A.B. Combs in Raleigh, North Carolina. Ze heeft de eerste op leiderschap gebaseerde basisschool in de Verenigde Staten opgezet.

Ervaringen 

"Een aantal jaren geleden kreeg ik een groep 8 met zevenendertig kinderen. Ik dacht: hoe ga ik dit managen het hele jaar? Waar haal ik het vandaan? Toen ben ik bij Covey uitgekomen. Daar had ik nog nooit van gehoord. Toen ben ik het gaan lezen en dacht: dit is mooi. Ik heb die kinderen verteld over de 7 gewoontes en we zijn er gewoon mee gaan experimenteren. Na een poosje dacht ik: ik zie echt dat dit werkt." 
Bekijk de video van de Jan Ligthartschool, waarin zij hun ervaring delen.

CPS geeft ook trainingen over Covey's 7 Gewoonten en het The Leader in Me proces.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)