Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven

Lesgeven is complex en veeleisend. Goed lesgeven vraagt om vakmanschap. Het vraagt om leraren die zich steeds afvragen of ze (nog steeds) het goede doen. Het vraagt van leraren dat ze zich blijven ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden op pijl brengen en houden. Wat heb je als leraar in nodig om goed les te geven en hoe breng ik mijn ontwikkeling in kaart?

De onderstaande publicaties sluiten aan bij deze vragen. Professionaliteit ontwikkelen door middel van de vijf rollen van de leraar, omgaan met verschillen in het onderwijs, differentiëren, coachen, klassenmanagement, leiderschap, lerende leraren en bezieling in school. Een kleine greep uit de onderwerpen die in deze publicaties behandeld worden.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende
 1. Cover coachen op de zes rollen van de leraar
  Meer informatie

  Coachen op de zes rollen van de leraar

  De coach van de leraar krijgt in dit boek vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren. Omdat gedrag wortelt in overtuigingen, wordt ook besproken hoe je kunt coachen op onderliggende helpende of juist belemmerende overtuigingen. Er is specifiek aandacht voor coaching gericht op startende of juist ervaren leraren.

  € 33,50
 2. Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel
  Meer informatie

  Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel

  Doel van het Ken je kwaliteitenspel is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld.

  € 34,95
 3. Motivatie is een werkwoord
  Meer informatie

  Motivatie is een werkwoord

  Wat kun je doen om leerlingen gemotiveerd te krijgen en te houden? Het boek Motivatie is een werkwoord geeft inzicht in wat motivatie is en welke factoren van invloed zijn op de motivatie van leerlingen.

  € 24,95
 4. Formatief toetsen in de les (2020)
  Meer informatie

  Formatief toetsen in de les

  Toetsen van het leren, om te leren

  Wil jij weten hoe je formatief toetsen kunt toepassen in jouw lessen? In Formatief toetsen in de les introduceren de auteurs een model van formatief toetsen om dit cyclische proces zichtbaar te maken en om te kunnen gebruiken bij het ontwerpen van jouw lessen. Dit boek is geschikt voor beginners, maar biedt zeker ook de ervaren docent nieuwe inzichten en handvatten.

  € 33,50
 5. Differentiëren is te leren! (po)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (po)

  Omgaan met verschillen in het basisonderwijs

  Dit boek beschrijft waarom differentiëren zo zinvol is voor alle leerlingen. Het boek gaat ook over hoe u kunt differentiëren en vooral over hoe u differentiatie organiseert.

  € 33,50
 6. Lesson study
  Meer informatie

  Lesson Study

  als effectieve vorm van teamleren

  Herziene editie met nieuwe praktijkervaringen en voorwoord van Makoto Yoshida, de grondlegger van Lesson Study. Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs.

  € 32,50
 7. 32406
  Meer informatie

  Kom maar op met je feedback

  Feedback leren geven en ontvangen in het onderwijs

  Kom maar op met je feedback gaat over feedback in een professionele context en hoe het je kan helpen in het onderwijs effectiever en gelukkiger te worden.

  € 24,50
 8. De zesde rol van de leraar
  Meer informatie

  De zesde rol van de leraar

  De leercoach

  De zesde rol van de leraar, de leercoach, is van belang bij het vormgeven van gedifferentieerd-, gepersonaliseerd- en/of zelfregulerend leren op school. De leercoach ondersteunt hedendaags leren. Deze herziene uitgave biedt concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten.

  € 34,50
 9. Activerende en passende werkvormen
  Meer informatie

  Activerende en passende werkvormen

  Naar meer variatie en motivatie in de les. Werken aan 21ste eeuwse vaardigheden

  Dit boek biedt op basis van een aantal theoretische principes, aanpakken en modellen om leerlingen te motiveren, te activeren, effectief te laten leren en variatie te brengen in de les.

  € 34,50
 10. Differentieren is te leren vo mbo
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

  Omgaan met verschillen in het vo en mbo

  Deze nieuwe uitgave van Differentiëren is de leren! is geschikt voor het vo én mbo. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden.

  € 33,95
Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende