Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven
De vijf rollen van de leraar

De vijf rollen van de leraar

Bestelnummer:
32300
Onderwijssoort:
primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs
Auteur(s):
Martie Slooter
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, september 2019 (10e druk)
Materiaal:
boek: paperback, 140 p.
ISBN:
9789065086167
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 29,90

Er is een herziene versie van dit boek beschikbaar: De zes rollen van de leraar in de praktijk. Met specifiek aandacht voor de kernfunctie ontwerper, blijvende professionalisering en het primair onderwijs.

Effectieve leraren vervullen in hun lessen vijf verschillende rollen. De leraar is: gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en afsluiter. 

Het boek De vijf rollen van de leraar beschrijft voor elke rol op concrete, praktische wijze welk gedrag een effectieve leraar wel én niet vertoont. Ook worden talloze suggesties gegeven van manieren waarop de leraar zich de rollen, en het gedrag daarbij, kan eigen maken.

De vijf rollen

Elke rol hoort bij een bepaalde fase van de les en kent specifiek gedrag. Zo verwelkomt de gastheer zijn leerlingen bij binnenkomst en maakt hij bewust contact met zijn leerlingen. De presentator vangt de aandacht van zijn leerlingen, de didacticus geeft instructie, de pedagoog zorgt voor een veilig klimaat en de afsluiter laat de leerlingen reflecteren en sluit zijn les op een effectieve manier af.

Leraren die zich deze rollen en het bijbehorende gedrag hebben eigen gemaakt, beïnvloeden het gedrag van leerlingen positief, waardoor zowel het leerproces als de leerlingresultaten verbeteren.

Bedoeld voor

Dit boek is relevant voor iedereen die voor de klas staat: leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Het is een rijke bron voor elke leraar die zich verder wil professionaliseren. De vijf rollen van de leraar wordt ook veel gebruikt op lerarenopleidingen. Daarnaast is De vijf rollen van de leraar inzetbaar als hulpmiddel bij strategisch HRM (human resource management) in het onderwijs.

Download de Inhoudsopgave

Nieuw: lesobservatie-app Yollen
Yollen is een online tool die lesobservaties en collegiale feedback een stuk makkelijker, leuker én gestructureerder maakt. Niet alleen voor het lesbezoek zelf, maar ook voor het gesprek erna.
Meer informatie over de app: www.yollen.nl

 
Coachen op contact

Na De vijf rollen van de leraar verschenen ook De zesde rol van de leraar en De zes rollen van de leraar in de praktijk. In Coachen op de zes rollen van de leraar krijgt de coach van de leraar vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren.

Kortingen

Als u meer exemplaren van De vijf rollen van de leraar bestelt, krijgt u korting:

  • vanaf 10 exemplaren: 5% korting
  • vanaf 30 exemplaren: 10% korting
  • vanaf 100 exemplaren: 35% korting

Bovenstaande kortingen zijn niet van toepassing bij kortingsacties betreffende deze titel

Video

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)