Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Lesgeven
Het geheim van een goede coach

Het geheim van een goede coach

De fases in het coachingsgesprek

Bestelnummer:
32330
Onderwijssoort:
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs en Beroepsonderwijs
Auteur(s):
Martie Slooter
Uitgever/Jaar:
Amersfoort: CPS, 2021 (4e druk)
Materiaal:
Boek: paperback, 153 pagina's
ISBN:
9789065086334
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
€ 33,50

Deze titel is in herziene vorm verwerkt in de nieuwe uitgave De schoolcoach. Deze verschijnt in oktober 2022 en is nu al te bestellen.

Succesvolle coaches zijn meesters in het leggen en onderhouden van contact. Ze nemen echt de tijd om te luisteren. En ze hanteren een duidelijke structuur in hun gesprekken. Dat beschrijft Martie Slooter in Het geheim van een goede coach.

Het boek behandelt de zeven fases van het coachingsgesprek stap voor stap. Door te werken met dit heldere model creëren coaches ruimte om verschillende interventiemethodieken toe te passen en optimaal gebruik te maken van hun expertise en intuïtie. Zo helpen zij gecoachten daadwerkelijk verder in hun leerproces.

Bekijk de inhoudsopgave

Coachingsvaardigheden

Aan de hand van herkenbare voorbeelden uit het onderwijs worden de zeven fases van het model toegelicht. Ook de vaardigheden die de coach in iedere fase inzet, komen uitgebreid aan bod. Bovendien zijn er veel vragen opgenomen die u helpen te reflecteren op uw rol van coach, uw interactie met gecoachten en uw eigen overtuigingen.

Duidelijk wordt dat een professionele coach zowel beschikt over een behoorlijke dosis kennis en ervaring als over een flinke portie intuïtie. Hij verbindt zich op bewust en onbewust niveau met de gecoachte om hem verder te helpen in zijn leerproces.

Vier niveaus

Coaching kan plaatsvinden op verschillende niveaus. Soms is een gedragsverandering voldoende om het gewenste effect te bereiken, terwijl de coaching een andere keer draait om overtuigingen, ervaringen of identiteit van de gecoachte. Dit boek laat zien wanneer welk niveau aan de orde is en hoe de verschillende niveaus samenhangen.

Doelgroep

Het geheim van een goede coach is geschreven voor onderwijscoaches die zich verder willen ontwikkelen. Omdat er veel algemene principes voor effectief coachen worden besproken, is het ook geschikt voor coaches uit andere sectoren.

Over de auteur

Deze publicatie is geschreven door de ervaren trainer en coach Martie Slooter. 

Het boek is een vervolg op Coachen op contact (2005), dat nu beschikbaar is onder de titel Coachen op de vijf rollen van de leraar.

Nieuw: lesobservatie-app Yollen
Yollen is een online tool die lesobservaties en collegiale feedback een stuk makkelijker, leuker én gestructureerder maakt. Niet alleen voor het lesbezoek zelf, maar ook voor het gesprek erna.
Meer informatie over de app: www.yollen.nl

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)