Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0

Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0

Bestelnummer:
32410
Onderwijssoort:
primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs
Auteur(s):
Peter de Vries
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, juni 2022 (6de druk)
Materiaal:
boek: paperback, ca. 200 p.
ISBN:
9789065081025
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 42,50

Onderzoek laat zien dat leerlingen zich beter ontwikkelen en betere resultaten halen als hun ouders betrokken zijn bij school. Ouderbetrokkenheid is dus een belangrijk thema. Het Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0 helpt scholen en leraren om de samenwerking met ouders vorm te geven op een manier die bij de school past. Het beschrijft de rol van ouders op school en geeft uitleg over hun gedrag.

Deze publicatie bevat veel voorbeelden uit de dagelijkse onderwijspraktijk en praktische tips over uiteenlopende onderwerpen, van professionele communicatie en effectieve gesprekken met ouders, tot een alternatief voor oudertevredenheidsonderzoeken. Om het Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0 compleet te maken, zijn direct bruikbare bijlagen opgenomen, zoals formats, checklijsten, stappenplannen en voorbeeldbrieven.

Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0 is een toegankelijk en overzichtelijk standaardwerk voor elke school in het primair en voortgezet onderwijs die effectief wil samenwerken met ouders. Het is bedoeld voor directeuren, leraren die al in het onderwijs werken en studenten die nog met de pabo of de lerarenopleiding bezig zijn.

Bijgevoegd bij het boek: een handige, stevige kaart (a5 formaat) met een overzichtelijke, beknopte samenvatting van de kern van Ouderbetrokkenheid 3.0.

Wil je deze kaart bijbestellen? Dat kan; de kaart is per set van 10 stuks te bestellen. Klik hier om de set kaarten te bestellen.

Deze kaart is geen onderdeel van de onderstaande downloadbare bijlagen van het boek.

Het voorwoord en de inhoudsopgave zijn als pdf bestand te downloaden.

Bijlagen

Download hier alle bijlagen bij deze uitgave

Het Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0 is een compleet handboek voor scholen die samenwerking met ouders vorm willen geven op basis van Ouderbetrokkenheid 3.0. Er is ook een e-book Ouderbetrokkenheid 3.0 beschikbaar, hierin wordt uitgelegd wat Ouderbetrokkenheid 3.0 is.

Je kunt deze uitgave samen met het Kaartspel Startgesprek Ouderbetrokkenheid 3.0 bestellen voor een aantrekkelijke setprijs. Naar de set.

Blog

Lotte van der Goot, adviseur bij CPS en o.a. actief op ouderbetrokkenheid, schrijft over waarom het juist nu van belang is in gesprek met ouders te blijven.
Lees de blog

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)