Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

Taal/Lezen voortgezet onderwijs

Taal voortgezet onderwijs

Hoe zorgt u ervoor dat leerlingen meer taalvaardig worden? Taal speelt een rol bij vrijwel alle vakken. Niet goed begrijpend kunnen lezen kan leerlingen bijvoorbeeld parten spelen bij het maken van opdrachten voor andere vakken.

CPS Uitgeverij biedt publicaties die gericht zijn op het verbeteren van de taalvaardigheid. Wordt er door (vak)docenten genoeg aandacht besteedt aan (vak)taal? Wat maakt dat leerlingen plezier krijgen in lezen? Hoe zorgt u ervoor dat leerlingen begrijpelijk leren schrijven?

 1. Focus op het schrijfproces
  Meer informatie

  Focus op het schrijfproces

  Leerlingen begeleiden in schrijfvaardigheid

  Schrijfvaardigheid goed neerzetten binnen het schrijfonderwijs en de ontwikkeling van de leerlingen monitoren, is voor veel leraren een grote uitdaging. Focus op het schrijfproces biedt hiervoor een heldere en praktische aanpak met het vijffasenmodel

  € 29,95
 2. Beter lezen, beter leren
  Meer informatie

  Beter lezen, beter leren

  Vakteksten begrijpen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs

  Dit laagdrempelige boek laat zien hoe alle (vak)docenten de leesvaardigheid van hun leerlingen kunnen verbeteren. Aan de hand van praktische tips, werkvormen en toepassingen in de les beschrijven de auteurs hoe docenten op een eenvoudige, weinig tijdrovende manier een leesvriendelijke leeromgeving scheppen.

  € 32,50
 3. Leeskilometers maken op school
  Meer informatie

  Leeskilometers maken op school

  Aanpak Vrij lezen. Het bevorderen van leesmotivatie van leerlingen.

  Is lezen iets wat moet? Of iets wat mag? Plezier in lezen is het beste startpunt voor leerlingen om veel leeskilometers te gaan maken en zo hun leesvaardigheid bijna moeiteloos te verbeteren. In de aanpak Vrij lezen staat leesplezier centraal.

  € 32,50
 4. Afbeelding set lezen
  Meer informatie

  Set: Leeskilometers maken op school en Beter lezen, beter leren

  Nu te bestellen voor een voordelige setprijs: van €65 voor €54,50!

  € 54,50
 5. Set: Leeskilometers maken op school, Beter lezen, beter leren en Woordenschatonderwijs
 6. Teksten in de maak
  Meer informatie

  Teksten in de maak

  Leerlingen begeleiden bij het schrijven

  Hoe zorgen leraren ervoor dat leerlingen leren om juist en begrijpelijk schriftelijk te formuleren? Hoe verbeteren ze hun schrijfonderwijs?

  € 29,95
 7. Met de referentieniveaus naar schoolsucces
  Meer informatie

  Met de referentieniveaus naar schoolsucces

  Hoe voert u het referentiekader taal en rekenen in uw schoolorganisatie in? Hoe bereidt u de leerlingen voor op de taal- en rekentoetsen? En welke vaardigheden vraagt dit van uw leraren?

  € 24,50
 8. Woordenschatonderwijs (2019)
  Meer informatie

  Woordenschatonderwijs

  Meer dan woorden leren

  In dit boek staat een aanpak van effectieve woordenschatontwikkeling beschreven die gebaseerd is op drie pijlers. Daarbij is woordbewustzijn en -eigenaarschap bij de leerling het uiteindelijke doel, want dat maakt een leven lang woorden leren mogelijk. Bestel nu de geactualiseerde versie (2019).

  € 33,50
 9. Verdiepend lezen
  Meer informatie

  Verdiepend lezen

  Leerlingen begeleiden bij het begrijpend lezen van complexe teksten

  Alle leerlingen zouden complexe teksten moeten lezen. Als leerlingen complexe teksten begrijpend kunnen lezen, verbetert hun leesvaardigheid. De auteurs beschrijven hoe leraren hun instructie zo vormgeven dat leerlingen – op alle niveaus en bij alle vakken – verdiepend lezen.

  € 39,50