Sluiten

Zoeken in de website

Quickscan PTA

Wilt u met alle ervaringen van de examens van afgelopen periode nog een laatste check van uw PTA?

U kunt dit doen aan de hand van bijvoorbeeld de checklist van de VO-raad.  Maar u kunt dit ook doen in gesprek met één van onze adviseurs om aan de hand van een Quick-Scan PTA binnen één dag inzichtelijk te krijgen wat beter moet voor de vaststelling van de PTA’s in oktober en wat beter kan in het kader van toetsbeleid.

Na afloop van het gesprek heeft u concrete adviezen voor verbetering van de PTA’s en wat op langere termijn passende maatregelen zijn voor de kwaliteitsborging van de schoolexamens.

Hoe gaan wij te werk?

De Quick-Scan PTA is een praktisch instrument waarmee onze adviseurs snel inzichtelijk kunnen krijgen wat verbeterpunten zijn voor uw PTA’s. Wij voeren aan de hand van dit instrument gesprekken met de schoolleiding, de examensecretaris, afdelingsleiders en een representatieve vertegenwoordiging van vaksecties. Op dezelfde dag krijgt u een mondelinge terugkoppeling van onze bevindingen en wat voor uw school verbeterpunten zijn. Desgewenst maken wij hiervan na afloop een kort samenvattend verslag.

Om de quick scan zo goed mogelijk af te stemmen op uw situatie, maken we graag een afspraak voor een oriënterend gesprek.