Sluiten

Zoeken in de website

STAP-budget

STimulering Arbeidsmarkt Positie


Vanaf 1 maart 2022 is een nieuwe overheidsregeling van kracht waarmee werkenden en werkzoekenden  maximaal € 1000,- subsidie per kalenderjaar kunnen krijgen voor het volgen van scholing. Het STAP-budget vervangt de regeling 'aftrek studiekosten'. De subsidie is er om mensen de mogelijkheid te bieden om meer eigen regie te nemen bij hun ontwikkeling tijdens hun loopbaan. STAP: STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget kan ingezet worden voor diverse trainingen van CPS Academie.

Wie komt in aanmerking voor het STAP-budget?

 • Iedereen verbonden aan Nederlandse arbeidsmarkt kan het STAP-budget aanvragen voor de bekostiging van een te volgen training. Het maakt geen verschil of je  werkt of werkzoekend bent. Wel dien je ten minste 18 jaar oud te zijn en de gerechtigde AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt.
 • Wanneer de werkgever of een andere partij meebetaalt kan je daarnaast het STAP-budget aanvragen. Vooralsnog alleen voor scholing die duurder is dan € 1000. Het STAP-budget wordt verlaagd met het bedrag dat de deelnemer vanuit de andere bron vergoed krijgt.
 • Als je ook recht hebt op andere vergoedingen zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of een lerarenbeurs kan het zijn dat je geen aanspraak kan doen op het budget. Lees meer bij vragen en antwoorden op de website van Rijksoverheid over de subsidieregeling STAP-budget.

Welke training kan ik volgen? 

De infrastructuur voor het inzetten van het STAP-budget voor Cedeo-erkende opleidingen is nog niet gereed. Dit heeft CPS niet zelf in de hand. Zodra de voorzieningen hiervoor gereed zijn, informeren we je zo snel mogelijk via deze webpagina en met mailingen aan onze abonnees van CPS Academie mailingen.

Hoe werkt het STAP-budget voor jou?

 1. Elke inschrijfpagina voor trainingen van CPS Academie waarvoor je kunt inschrijven met STAP-budget is herkenbaar aan dit logo: afb stap budget
 2. Check of je voor de scholing die je wilt volgen het STAP-budget kan inzetten (niet alle trainingen van CPS Academie zijn aangesloten bij STAP). Wanneer de training aangesloten is bij STAP, kan je daarvoor inschrijven via de aanmeldknop “Inschrijven met STAP-budget”. Je ontvangt na je aanmelding een inschrijfbevestiging met je studentnummer en als bijlage het STAP-aanmeldbewijs in PDF-formaat. 
 3. Via deze site van het UWV kun je checken of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. Het STAP-budget is beperkt en verdeeld over 5 aanvraagperiodes. Is er nu geen STAP-budget meer beschikbaar? Doe dan een nieuwe poging in de volgende aanvraagperiode. Om de 2 maanden is er een nieuwe mogelijkheid om je bij UWV in te schrijven voor het STAP-budget.
 4. Je moet je STAP-budget uiterlijk een maand voor de startdatum van de training hebben aangevraagd en de training moet uiterlijk drie maanden na het betreffende aanvraagtijdvak starten. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de data waarop je het STAP-budget dient aan te vragen en wanneer je met de scholing dient te starten.
 5. Vraag met het aanmeldbewijs waarin je je studentnummer vermeld de STAP subsidie aan via het STAP portaal van het UVW.
 6. Krijg je via STAP de goedkeuring dat je in aanmerking komt voor het STAP-budget? Mail dan de bevestiging zo snel mogelijk naar academie@cps.nl.
 7. Het STAP-budget wordt van de reguliere kosten van de training afgetrokken. Is de prijs van de training hoger dan €1000,-, dan volgt er nog een factuur voor het resterende bedrag.
 8. Veel succes en uitdaging gewenst met het volgen van de cursus.*

*Na jouw afronding van de training stuurt CPS Academie je deelnamebewijs op naar het UWV. Wanneer je niet (voldoende) hebt deelgenomen kan CPS Academie het deelnamebewijs niet verstrekken waardoor de kosten alsnog voor eigen rekening zijn.

Aankomende aanvraagperiodes STAP

 • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: Je cursus dient uiterlijk in november te starten.
 • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022: Je cursus dient uiterlijk in januari te starten.
 • 1 november 2022 t/m 31 december 2022: Je cursus dient uiterlijk in maart te starten.
 • 1 januari 2023 t/m 28 februari 2023: Je cursus dient uiterlijk in mei te starten.
 • 1 maart 2023 t/m 30 april 2023: Je cursus dient uiterlijk in juli te starten. 

Vragen