Zoeken in de website

Training voor studieloopbaanbegeleiders

Covey's 7 habits voor LOB

Als docent hebt u vaak een bijzondere taak: die van studieloopbaanbegeleider. Velen ervaren het als 'een vak apart'. Een leuk vak, dat wel, maar soms ook lastig. Een goede studieloopbaanbegeleider zijn vraagt een aantal vaardigheden die in de meeste lerarenopleidingen nauwelijks aan bod komen. Steeds meer scholen komen erachter dat studieloopbaanbegeleiders een belangrijke rol spelen als het gaat om leerlingresultaten en het ontwikkelen van lifeskills voor een leven lang leren en loopbaanontwikkeling. Het trainen van de belangrijkste vaardigheden kan dus een behoorlijke boost geven.


"Wat had ik dit toch graag op de opleiding al geleerd."

- docent


Beter omgaan met lastige situaties

Uw rol als studieloopbaanbegeleider brengt u soms in lastige situaties. Een gesprek dat niet lekker loopt, een leerling die zichzelf afsluit, een ruzie in de klas die escaleert, kritische of boze ouders ...

Toch willen veel docenten studieloopbaanbegeleider zijn en daarin steeds beter worden. Het geeft veel voldoening om leerlingen te helpen het optimale uit hun schoolloopbaan te halen. Een effectieve studieloopbaanbegeleider motiveert, verhoogt de zelfverantwoordelijkheid en zelfregulatie van leerlingen, bouwt aan onderling vertrouwen en beheerst gesprekstechnieken om dat te bereiken.

Breid uw gereedschapskist uit

De training van CPS helpt u uw 'gereedschapskist' verder uit te breiden door cruciale vaardigheden te trainen en uw kennis uit te breiden. Uniek aan deze training is de koppeling met de '7 habits of highly effective people'. Stephen Covey, auteur van deze leiderschapsbestseller, leert ons als geen ander hoe krachtig ons eigen gedrag persoonlijke groei en gedragsverandering van de ander in gang kan zetten. We laten u zien hoe de zeven gewoonten u helpen effectiever te zijn in uw rol als mentor maar ook daarbuiten.

De training leert u:

  • hoe de 7 gewoonten van Covey bijdragen aan uw persoonlijke effectiviteit
  • technieken die u helpen een effectiever gesprek te voeren 
  • het geven en ontvangen van helpende feedback
  • hoe u leerlingen motiveert en hun zelfverantwoordelijkheid en zelfregulatie kunt verhogen
  • empathisch te luisteren 
  • bewuster om te gaan met ouders, grenzen en loyaliteit
  • bewust te worden van de dynamiek in groepen

In deze 4-daagse training werken we 1 dag aan de 7 gewoonten en 2 dagen aan vaardigheden. De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren mentoren/studieloopbaanbegeleiders in het vo en mbo.

>> Een uitgebreide omschrijving van de training vindt u bij CPS Academie

De training wordt ook in company aangeboden.

(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies