Sluiten

Zoeken in de website

Onderwijs aan het jonge kind

Hoe sluit u op hun leefwereld aan?

Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Ze leren via spel en activiteiten. Kleuters leren vooral in situaties waarin ze worden uitgedaagd om oplossingen te zoeken die tot inzichten en kennis leiden en begrippen versterken. Interactie en een betekenisvolle leeromgeving zijn dus heel belangrijk. Daarom heeft het onderwijs aan peuters en kleuters een eigen dynamiek. Hoe kunt u met een beredeneerd aanbod goed op hun leefwereld aansluiten en ze tegelijkertijd uitnodigen en laten leren?

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Dat is nu precies een vraag waar onze adviseurs warm voor lopen. Wij helpen u graag problemen op te lossen, ambities waar te maken en daarin de juiste keuzes te maken. Wij geven advies, professionaliseren uw team, of begeleiden tijdelijk uw school. Scholen schakelen ons vaak in op thema's als:

 > Het samenstellen van een beredeneerd aanbod
 > Het neerzetten van de doorgaande lijn begrijpend luisteren - begrijpend lezen
 > Werken aan fonemisch bewustzijn, letterkennis en invented spelling
 > Mondelinge taal, waaronder woordenschatonderwijs
 > Rekenen met kleuters
 > Executieve functies
 > Probleemgedrag en groepsprocessen
 > Combinatiegroep 2-3
 > Kleuters & digitale media: de do’s & don’ts
 > Spel en spelbegeleiding
 > Trainingen (individueel en als groep, bekijk de mogelijkheden) 

Wij hebben al veel scholen en peuterspeelzalen begeleid naar betere resultaten. Zo hebben we veel ervaring en kennis opgedaan over wat wel, en wat niet werkt. Dat zetten we ook graag in om uw ambities waar te maken en in korte tijd veel waarde toe te voegen. Wij werken voor individuele scholen en peutercentra, maar doen ook graag grote projecten in opdracht voor besturen en gemeenten.  

Blogs

 1. 2020.03.30 Foto blog Petra.jpg

  Klaar voor kleuterwiskunde thuis?

  Reken-wiskundeonderwijs gaat over de wereld van getallen, patronen en structuren. Nu leerlingen vanwege het Coronavirus thuis zijn, denken we vanuit CPS graag met je mee over hoe je reken-wiskundeonderwijs aan kleuters op afstand vorm en inhoud kunt geven. Wat reik je kleuters aan en waarmee kunnen ze thuis met andere gezinsleden aan de slag? In dit blog een paar praktische ideeën hoe je kleuterwiskunde thuis tot leven kunt brengen.

 2. Blog afbeelding meetkunde 2.jpg

  Hoe je met kleuters een wereld vol vormen en figuren ontdekt

  Reken-wiskundeonderwijs gaat over de wereld van getallen, patronen en structuren. Als je goed om je heen kijkt zie je dat onze wereld een ongelofelijke rijkdom aan vormen en figuren biedt. Wat kunnen we kleuters eigenlijk laten ontdekken? Wat kunnen we ze aanreiken en wat leren ze ervan?

 3. het jonge kind.PNG

  Zo werkt het IGDI-model ook bij kleuters

  Werk je met kleuters? Dan merk je vast dat het IGDI-model nogal eens ‘wringt’. Mijn advies is dan ook: gebruik dit directe instructiemodel in groep 1 en 2 alleen bij specifieke activiteiten. Met enkele eenvoudige aanpassingen kun je er uitstekend mee uit de voeten!