Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken

Alle boeken

CPS Uitgeverij 

CPS Uitgeverij brengt praktische boeken uit voor onderwijsprofessionals die beter willen worden in hun vak. De boeken zijn geschreven door adviseurs van CPS die de meest recente inzichten en actuele kennis aanvullen met een flinke dosis praktijkervaring. De theorie in deze boeken wordt altijd aangevuld met herkenbare praktijkvoorbeelden, tips, reflectievragen, werkvormen en handige bijlagen.

Zoek een boek
U kunt een boektitel zoeken via de zoekbalk hierboven of selecteren op een thema aan de linkerzijde. 

 1. Activerende en passende werkvormen
  Meer informatie

  Activerende en passende werkvormen

  € 29,90

  Naar meer variatie en motivatie in de les. Werken aan 21ste eeuwse vaardigheden

  Dit boek biedt op basis van een aantal theoretische principes, aanpakken en modellen om leerlingen te motiveren, te activeren, effectief te laten leren en variatie te brengen in de les.

 2. Differentiëren is te leren! (VO)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (VO)

  € 29,90

  Omgaan met verschillen in het voortgezet onderwijs

  Dit praktische handboek voor het voortgezet onderwijs geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiëren in uw lessen vorm te geven.

 3. Lesson Study
  Meer informatie

  Lesson Study

  € 29,90

  als effectieve vorm van teamleren

  Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot lerende organisatie.

 4. Handboek technisch lezen in de basisschool
  Meer informatie

  Handboek technisch lezen in de basisschool

  € 69,00

  Instructie en didactiek in de doorgaande lijn

  Dit bijna 400 pagina’s tellende handboek geeft een compleet en actueel overzicht van wat er nodig is om het onderwijs in technisch lezen, dat wil zeggen: vloeiend lezen, optimaal vorm te geven. Het is een rijke en onmisbare aanvulling op dat wat in de methodes staat over effectief leesonderwijs.

 5. Handboek School in de samenleving
  Meer informatie

  Handboek School in de samenleving

  € 44,90

  De Samenlevingsgerichte School van de 21ste eeuw

  Past uw school in deze tijd? De samenleving verandert ingrijpend en razendsnel, op allerlei gebieden. Beweegt het onderwijs genoeg mee? In dit handboek wordt De Samenlevingsgerichte School geïntroduceerd: een school die, door nauw samen te werken met haar omgeving, in staat is succesvol in te spelen op relevante, actuele ontwikkelingen.

 6. Ken je kwaliteiten
  Meer informatie

  Ken je kwaliteiten

  € 34,95

  (jeugd)kwaliteitenspel

  Doel van Ken je kwaliteiten is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld. De kaartjes bevatten een vernieuwde grappige illustratie en een kwaliteit, die aanleiding kunnen zijn voor mooie gesprekken en inzichten. Nieuw zijn de kwaliteiten die aansluiten bij de 21ste eeuwse vaardigheden.

 7. The Leader in Me (Nederlandse editie)
  Meer informatie

  The Leader in Me (Nederlandse editie)

  € 24,99

  Hoe 7 gewoonten zorgen voor (persoonlijk) leiderschap bij leerlingen

  The Leader in Me is een procesaanpak die staf, leerlingen en ouders betrekt bij het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen in de eenentwintigste eeuw nodig hebben. De aanpak is gebaseerd op de zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

 8. Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat
  Meer informatie

  Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat

  € 97,50

  De praktijk van begrijpend luisteren met het jonge kind

  Hoe zorgt u er voor dat jonge kinderen nog beter worden in begrijpend luisteren? Het format in deze Werkmap Begrijpend luisteren en woordenschat helpt u daarbij. Het toont stap voor stap hoe u activiteiten voorbereidt en uitvoert met voorbeeldteksten als basis.

 9. Verhalen verbinden
  Meer informatie

  Verhalen verbinden

  € 29,90

  Doel van het boek Verhalen verbinden is om vertellen als instrument voor het delen van ervaringskennis weer terug te brengen in het hart van de school.

 10. Happy kids posterset
  Meer informatie

  Boom van de 7 gewoonten posterset

  € 16,90

  De zeven gewoonten zoals Stephen Covey ze in zijn boek De 7 eigenschappen van effectief leiderschap beschreef, worden op de poster Boom van de 7 gewoonten prachtig in beeld gebracht via de metafoor van een boom.

(c) 2017 CPS Onderwijsontwikkeling en advies