Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken

Alle boeken

CPS Uitgeverij 

CPS Uitgeverij brengt praktische boeken uit voor onderwijsprofessionals die beter willen worden in hun vak. De boeken zijn geschreven door adviseurs van CPS die de meest recente inzichten en actuele kennis aanvullen met een flinke dosis praktijkervaring. De theorie in deze boeken wordt altijd aangevuld met herkenbare praktijkvoorbeelden, tips, reflectievragen, werkvormen en handige bijlagen.

Zoek een boek
U kunt een boektitel zoeken via de zoekbalk hierboven of selecteren op een thema aan de linkerzijde. 

 1. Differentiëren is te leren! (vo/mbo)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (vo/mbo)

  € 32,50

  Omgaan met verschillen in het vo en mbo

  Deze herziene uitgave van Differentiëren is de leren! is geschikt voor het vo én mbo. Het geeft praktische handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiëren in uw lessen vorm te geven.

 2. Motivatie is een werkwoord
  Meer informatie

  Motivatie is een werkwoord

  € 22,50

  Wat kun je doen om leerlingen gemotiveerd te krijgen en te houden? Het boek Motivatie is een werkwoord geeft inzicht in wat motivatie is en welke factoren van invloed zijn op de motivatie van leerlingen.

 3. Differentiëren is te leren! (po)
  Meer informatie

  Differentiëren is te leren! (po)

  € 32,50

  Omgaan met verschillen in het basisonderwijs

  Dit boek beschrijft waarom differentiëren zo zinvol is voor alle leerlingen. Het boek gaat ook over hoe u kunt differentiëren en vooral over hoe u differentiatie organiseert.

 4. Lesson study
  Meer informatie

  Lesson Study

  € 32,50

  als effectieve vorm van teamleren

  Herziene editie met nieuwe praktijkervaringen en voorwoord van Makoto Yoshida, de grondlegger van Lesson Study. Lesson Study is een manier van teamleren waarin collega’s gezamenlijk leren door systematisch te werken aan het verbeteren, vernieuwen en/of verder ontwikkelen van het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot lerende organisatie.

 5. Leren met Ouders
  Meer informatie

  Leren met Ouders

  € 23,90

  Onderwijs op maat door unieke samenwerking

  Leren met Ouders gaat over een innovatieve manier van werken voor het verbeteren van leerresultaten en het welbevinden van leerlingen. Nu blijvend in prijs verlaagd: van € 29,90 voor € 23,90

 6. Ouderbetrokkenheid
  Meer informatie

  Set Ouderbetrokkenheid

  € 92,95

  School in de Samenleving, Leren met Ouders en Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0

  Een goede samenwerking tussen ouders en de school is belangrijk. Ouderbetrokkenheid levert een grote bijdrage aan het leersucces van kinderen. Met deze boeken heeft u de drie meest actuele CPS-uitgaven rondom dit belangrijke thema direct in huis.

 7. Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel
  Meer informatie

  Ken je kwaliteiten - (jeugd)kwaliteitenspel

  € 34,95

  Verbeterde versie

  Het succesvolle kwaliteitenspel is in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen is het ontwerp verbeterd, er zijn ook twee VO-kwaliteiten toegevoegd. Doel van het Ken je kwaliteitenspel is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld.

 8. 32406
  Meer informatie

  Kom maar op met je feedback

  € 23,95

  Feedback leren geven en ontvangen in het onderwijs

  Kom maar op met je feedback gaat over feedback in een professionele context en hoe het je kan helpen in het onderwijs effectiever en gelukkiger te worden.

 9. 32405
  Meer informatie

  De zesde rol van de leraar

  € 22,50

  De leercoach

  Deze uitgave geeft inzicht en concrete handvatten voor leraren om hun effectiviteit als leercoach te vergroten. Dit boek is het vervolg op de succesvolle CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar. Nu blijvend in prijs verlaagd: van € 29,90 voor € 22,50.

 10. Set de rollen van de leraar
  Meer informatie

  Set: De vijf rollen van de leraar en De zesde rol van de leraar

  € 39,00

  Te bestellen voor een voordelige setprijs: van € 46,00 voor € 39,00!
  De succesvolle uitgave 'De vijf rollen van de leraar' beschrijft vijf verschillende rollen: gastheer, presentator, dicacticus, pedagoog en afsluiter. Met 'De zesde rol van de leraar' wordt dit scala aan rollen uitgebreid met de leercoach.