Sluiten

Zoeken in de website

Boeken en publicaties

Zoeken

U bent hier:
CPS
Alle boeken
Lesson study

Lesson Study

als effectieve vorm van teamleren

Bestelnummer:
32401-2
Onderwijssoort:
Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs
Auteur(s):
Henk Logtenberg en Linda Odenthal
Uitgever/Jaar:
CPS Uitgeverij, 2018 (herziene versie)
Materiaal:
Boek: paperback, 17x24cm, 123 p.
ISBN:
9789065080004
Reviews:
Lees/schrijf review(s)
In winkelmand € 32,50

Herziene editie met nieuwe praktijkervaringen en voorwoord van Makoto Yoshida, de grondlegger van Lesson Study

Werkdruk verminderen en professonaliseren met teamleren

Lesson Study is een specifieke vorm van teamleren die over de hele wereld zijn waarde heeft bewezen. Ook in Nederland ontdekken steeds meer scholen de methode en de meerwaarde van Lesson Study. Een belangrijk aspect van Lesson Study is de inzetbaarheid bij de individuele professionalisering van de leerkracht. Het gehele team leert en zet zich samen in om (individuele) kennis en vaardigheden te verbeteren en verder te ontwikkelen. Hierdoor gaan collega’s binnen teams hechter en succesvoller samenwerken en leren zij bijvoorbeeld beter om te gaan met de toenemende werkdruk binnen het onderwijs. De methode past naadloos bij het streven van veel scholen om zich verder te ontwikkelen tot een lerende organisatie.

Lesson study als effectieve vorm van teamleren

In deze publicatie vindt u een antwoord op de vraag wat Lesson Study is en hoe deze methode in de onderwijspraktijk vorm krijgt. We nemen u vanuit de theorie over teamleren stap voor stap mee naar de praktijk en de instrumenten die bij Lesson Study worden ingezet. Op deze wijze kunnen we de kracht van Lesson Study verklaren aan de hand van theorie over teamleren en krijgt u inzicht in de methode van Lesson Study zelf.

Lesson Study in de praktijk

De praktijkvoorbeelden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geven u een concreet beeld van de wijze waarop Lesson Study in de praktijk vorm krijgt. Met behulp van deze publicatie kunt u besluiten om Lesson Study in uw school te introduceren. In deze publicatie krijgt u daarvoor handvatten en instrumenten.

Herziening 2018

Naast aanvullingen in de tekst en de bronnen is er een aantal inhoudelijke vernieuwingen doorgevoerd in hoofdstuk 3 en 4 en de bijlagen. De vernieuwingen bestaan uit nieuwe praktijkvoorbeelden, ervaringsverhalen en inzichten bij de implementatie van Lesson Study in de praktijk. Dit sluit goed aan bij één van de vertrekpunten bij Lesson Study: ‘Lesson Study is niet een doel op zichzelf, maar een proces om tot de verwerkelijking van specifieke leerdoelen te komen.’ (Takahashi, expert Lesson Study)

Bekijk alvast de inhoudsopgave, het voorwoord en de inleiding (.pdf)

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een reactie
Plaats een review
Kalender (dd-mm-jjjj)