Spring naar mobiele navigatie

CPS Leesfestival 2022

CPS Leesfestival

Gi-Ga-Groene avonturen

Op avontuur in het bos, varen over zee, klimmen over bergen en rotsen, spelen met dieren. Wanneer kinderen buitenspelen, komen de avonturen van hun helden uit kinderboeken tot leven. Maak in onderstaande filmpjes kennis met Clarien, Bob, Lilian, Thierry & Linda en hun Gi-Ga-Groene favoriete kinderboek. Ze vertellen hoe hun favoriete kinderboek doorwerkt(e) in hun leven.
CPS Leesfestival2.png

Taalonderwijs in het basisonderwijs

Leesplezier en fantasiespel gaan hand in hand. In het onderwijs kan je daar prachtig op inspelen. Hoe? Wij vertellen je er graag meer over. Wij begeleiden basisscholen en kinderopvangorganisaties met een visie op en de inrichting van hun taalonderwijs in een doorlopende leerlijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw school? Neem dan contact op met Lilian van der Bolt of neem een kijkje in het aanbod van de CPS Academie. Specifieke taaltrainingen in onze academie vind je onder aan deze pagina.

CPS Leesfestival

Vijf onderwijsadviseurs van CPS vertellen vol enthousiasme over hun favoriete kinderboek. Waarom het boek hen zo boeide, welke Gi-Ga-Groene avonturen zij ermee beleefden en hoe het kinderboek doorwerkt(e) in hun leven. Maak kennis met Clarien, Bob, Lilian, Thierry & Linda en hun Gi-Ga-Groene favoriete kinderboek.

Clarien Veldkamp over De brief voor de koning van Tonke Dragt


Bob  Coenraats over Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon


Lilian van der Bolt over Pipi Langkous van Astrid Lindgren


Thierry Keller over Woeste Willem van Ingrid Schubert


Linda van Tuyl over De wonderbare reis van Nils Holgersson van Selma Lagerlöf

In de CPS Academie

Taaltrainingen PO

CPS ondersteunt po-scholen met hun taalonderwijs.

Meer weten? Neem dan contact op met Lilian, Mirjam, Jeroen of Naomi

Zoek in de website